Merhaba arkadaşlar...Daha once forumda acılmayan ya da benim gormediğim değişik bir tarzda konu acmak istiyorum sizlere aslında bu konu sbtlense daha iyi olur fakat takdir modların her zaman...
21.yy'dayız ve etraf gittikce kotuleşiyor.İnsanlar dinden uzaklaşıyor,namaz,oruc vb.ibadetler gittikce unutulmuş bir hale geliyor ve gittikce de kotuleşiyor.
Ulkemizde milyonlarca universiteden mezun oluyor ve iş aramaya koyuluyor zorlu koşullar ardından bir iş bulabiliyor nihayetinde!
Gunumuzde gecinmek zor olduğu icin ve genelde herkes yuksek makam sahibi oliyim iyi firmalara gireyim iyi maaş alaym duşuncesinde...
Unutmamak lazım ki universite mezun binlerce dini butun genc de war ulkemizde...Onlarda boyle şirketlerde calışmak istiyolar ama ne var ki bu şirketler gunumuzde boyle goruşlu kişileri işe almak değil kapısına bile yaklaştırmıyorlar nerdeyse..
Gunumuz cağdaş(?) şirketleri ve hep televizyonda gorduğumuz BUYUK şirketler kendi fikirlerini ve goruşlerini savunacak kendi empoze ettiklerine uyacak gencler arıyorlar...Artık boyle şirketlerde cağdaş modern calışan olmak icin dinden uzak olmak,Turluk ve manevi değerlerden uzak olmak,cağdaş diye batıya benzemek ve onlar gibi konuşmak davranmak gerekiyor.Bu gibi işyerlerinde doğal olarak dini butun yaşayan insanların hayatlarına saygı gosterilemiyebiliyor,onlara genelde hor gozle bakılabiliyor ve gunumuzde bir tuccar ve esnaf'ın bile zor verdiği ya da hic vermediği calışırken ibadet hakkı verilmiyor.Ya ekmek parası nedeniyle,ya aile etkisi ile yada ceşitli nedenlerle buraya giren dinini seven arkadaşlar mecburen onlar gibi oluyor namazını kılamıyor ve değişiyorlar...
Evet actığım konunun adı muslumanlık kariyer ve iş...Gunumuz devlet kamu ozel kuruluşlar bir cok insan mecbureyetten dolayı dinini tam olarak eda edemiyorlar..eda etmek isteyen coğu ise tarikatlara cemaatlere giriyor onların sayesinde bunları yapabiliyor onlara bağlı kalmak mecburiyetinde kalıyor!
Arkadaşlar:
-Bu gibi durumlarda karşılaştınız mı?
-İş yerlerinizde dininizi yaşayabiliyor musunuz?5 vakit namazını kılabiliyor musunuz?
-Gunumuzde boyle işcilerine ibadet hakkı veren ozel şirketler var mı ?
-Kamu ozel ya da devlet kuruluşların ne gibi zorluklarla karşılaşıyorsunuz ve başınıza herhangi bir şey geldi mi ?
-Dinini yaşayan namaz kılan ama calıştığından dolayı ibadetlerini kazaya bırakmak zorunda kalan arkadaşlarımız var mı ?
-Dininden dolayı işyerinde kotulenen hor gorulenen, yukseltilmeyen haksızlığa uğrayan var mı ?
İsteyen ismini verebilir ve ya vermeyebilir calıştığı şirketi,okulu,hastaneyi yazabilir ve bulunduğu yerde bu gibi konular karşısında nasıl bir tutum olduğunu yazabilir ve kendinin neler yaptığını yazabilir!
Arkadaşlar evet birbirmize destek olalım fikir alışverişi yapalım...Dini butun olupta kariyerine nasıl yon vereceğini bilmeyen arkadaşlarımıza yardım etmiş oluruz!Genelde bir cok kariyer iş sitesi var ama ne yazıkki boyle konulara değinenler yok..deneyimlerinizi yazılarınızı fikirlerinize paylaşabilir..bu gibi durumların dinimizdeki yerini soyleyebilir,neler yapmamız gerektiğini anlatır paylaşabilirsiniz
NOT:Bu actığım konu hic bir zaman T.C. Devletinin kamu ozel ve hic bir kuruluşunu tenkit,kast,kotuleme amaclı değildir.Lutfen siyasi fikirlerimizi ortaya koymayalım tartışma platformundan cok bir paylaşma platformu olsun bence burası !
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Sohbetler
- Muslumanlık & Kariyer & İş
-
12-09-2019, 07:30:16