And olsunki size kendi icinizden oyle bir nebi geldiki; size bir sıkıntı gelmesi ona pek ağır gelir,o muminlere karşı cok şefkatli cok merhametlidir.(et-tevbe 128)
Herşeyi bilen kuşatan Allah ezze ve celle bu ayeti kerimede bizim gibi insan olan iki cihan guneşini,kainatın hilkatı,alemlere rahmet fahri alem Hz.Muhammet(sallallahu aleyhi ve sellem)efendimizin bu ozelliğini bize haber vermektedir. Dunyadaiken Her peygambere olduğu gibi Resulullah aleyhi selamada şefaat hakkı verilmiş fakat o bunu ahir zamanda ummetinin gunahkar olanları icin kullanacaktır.
Bir hadisi şeriflerinde "Cehennemin yetmişbin yuları vardır ve her bir yularından yetmişbin melek tutmakla vazifelidir bu meleklerin herbirinin gucu bir arşı kaldıracak guctedir kıyamet gunu cehennem cağrıldığında bu melekler onu zapt etmede zorlanacaklardır hal boyle iken peygamberler dahi secdeye kapanıp kendi nefislerini dileyeceklerdir." bir tek nebi(s.a.s) onun kapısına yonelerek "ummetim,ummetim"diyecektir evet kardeşler boyle bir peygamberin ummeti olmakla ne kadar iftihar etsek azdır.
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Sohbetler
- Rauf ve Rahim Peygamberimiz
-
12-09-2019, 07:29:38