Hayattaki son 3 gunum

2 gun gecti aradan, o korkunc ruyayı goreli. Gorupte hayatımı değiştireli.

Her gun olduğu gibi o gun de işten cıkmıştım. Cok yorgundum. Elimi yuzumu yıkadıktan sonra yorgunluğumu gidermek icin yarım saatlik kestirme iyi gelir diye duşundum. Yorgunluğumdan olsa gerek, uyuya kalmışım. Uykumda oyle bir ruya gordum ki adeta gercek gibiydi. Beni cok etkilemişti gercekten.

Yarın 31 yaşına giriyorum. Bunu soyluyorum cunku ruyamda gece vaktinde mezarlıkta bir şeyler arar gibi telaşlı bir şekilde dolaşıyordum. Uzaklarda bir mezar gordum. Mezarın kime ait olduğu uzaktan belli olmuyordu. Yanaşmaya başladım. Bir de ne goreyim. Mezar taşı uzerinde yazan isim ve soyisim aynıydı benimkiyle. Deyim yerindeyse gozlerim yerinden fırladı. O şaşkınlıkta bir an icin mezar taşında yazan yazıları okuyamaz oldum. İsim ve soyismin altında rakamlar gordum ama bakmaya cesaret edemedim. Sakinleşinceye kadar gozlerimi kapattım ve bir andanda korkuyla duşunuyordum. Ya gercekten duşunduğum gibiyse, ya o mezar gercekten benim mezarımsa diye. İlk kez boylesine korkmuştum. Ama daha sonra dunyada sadece ben miyim bu isme sahip olan diye kendimi teselli etmeye başladım. Biraz rahatlayınca gozumu yavaş yavaş araladım. Birde ne goreyim. Doğum tarihi de benim doğum tarihime uyuyor. Olum tarihi ise 31. doğum gunum. Yani 3 gun sonra. İşte o anda ilk defa olum korkusunu hissettim. Hem de boyle deşşet verici bir şekilde. Daha otuz birime bile girmemiştim. Annem bana namaz konusunu actığında ben hep yaşım daha erken, daha cok zamanım var deyip kapatırdım bu konuyu. Olumun boyle ansızın geleceğini bilemezdim ya. Allah'a hamd olsun ki ailem cok temiz bir aileydi. Ben de ben iyi bir insan sayılırdım. Ramazan aylarında oruclarımı tutardım. Kucukluğumde bir sene kadar namaz kılmıştım ama sonra ne olduysa şeytana yenilip namaz kılmaz oldum. Nasıl olur diye duşundum, korkumdan yuzum bembeyaz olmuştu. Hem daha yaşım cok gencti olmek icin. Daha kılınacak kaza namazlarım vardı. Ben o namazları kılmadan nasıl olebilirdim ki? Sozde muslumanım desem de İslamın 5 farzını yerine getirmeden nasıl olebilirim ki? Hem daha etmem gereken tovbeler vardı. Keşke dedim, keşke bir anlık dunya menfaatleri icin şeytanla el birşiği yapmasaydım. Şimdi cok pişmanım. Biliyorum, olen her Allah'ın kulu olumden sonra pişman olacaktır. Bazıları sevaplarının daha fazla olmasını istedikleri icin, bazıları ise benim gibi Allah'ın emirlerini yerine getirmedikleri icin. Korkum bu duşuncelerle daha da artmaya başlamıştı. Keşke annemin sozunu dinleseydim de namazlarımı zamanında eda etmiş olsaydım. Ne kadarda doğru. Gercekten de insan iş işten gectikten sonra anlıyor. İnsan ortalama 70 yıl suren ezeli dunya hayatını, ebedi suren bir Cennet hayatına değişiyor. Ortalama 70 yıl dedim ama o da garanti değil ki! Bak bana, genc denilecek yaşta olume hazırlanıyorum. Nerde kalmıştık? Ruyamı anlatıyordum değil mi? Mezar taşında olum tarihimi gordukten sonra yere kapanmış ağlayarak dua ediyorum Allah'a. Allah'ın en merhametli olduğunu bildiğim icin. Allah'ın bağışlaması cok olan ( Gaffar ) olduğunu bildiğim icin. Allah'ın bana bir şans daha vermesi, en azından bağışlaması icin dua ediyordum. Derken birden yatağımdan fırladım. Cunku o haldeyken dunyaları ona değişebileceğim bir ses geldi kulağıma. Ezan sesi. Ne de ozlemişim ben o sesi. Direk yatağımdan kalkıp abdest aldım ve iki sokak onumuzde olan caminin yolunu tutmum koşarak. O anda 10 kilometre uzakta olsa da yine giderdim camiye uzun zamandan beri kılmadığım namazımı kılmak icin. Son umidimdi namazlar. Son Gunlerimi namaz kılarak ve Kur'an-ı Kerim okuyarak geciriyorum. 2 gunden beri 3 kere bayıldım. Doktora gitmedim cunku biliyorum nedenini.

Bu mektubu insanların da benim duştuğum hatalara duşmemeleri icin yazıyorum. Arkadaşım, Allah'u Teala'ya soz ver ve namaz kılmıyorsan bir an once kılmaya başla ve İslam'ın şartlarını yerine getir. Bu insanların sandığı kadar zor birşey değil. Eğer İslam'ın şartını yerine getirip, namaz da kılıyorsan bir kez daha şukret Rabbi'ne. Bilki dunyada senden daha şanslısı yok.

Selametle, Kadir Akbaş, 7. Mart 2011

Not: Bu yazı hayal urunudur. Bu yazıda adı gecen şahsın gercek kişilerle hic bir ilgisi yoktur.

İcimden Geldi, bende yazmak istedim boyle bir şey. ilk kez boyle bir şey yazıyorum. Lutfen yorumlarınızı esirgemeyin. Neyin iyi, neyin kotu olduğunu belirtirseniz cok sevinirim. Allah'a emanet olun.