arkadaşlar sızlere bi şeyi anlatmak istiyorum.bu cok onemli.bu davet ameli peygamberlerin işi biliyosunuz...kur'an da bizim en hayırlı ummet olduğumuz geciyor.peki biz neden en hayırlı ummetiz duşunduk mu acaba?bizden onceki ummetler bizden daha cok ibadet yaparken bizden daha kuvvetliyken neden en hayırlı ummet biziz?işte bizim en hayırlı ummet olmamızın sebebi ,bize peygamberimizin işinin verilmesi.diğer ummetlerin hic birine peygamberin işi verilmedi.peygamberler davet etti uyanlar uydu,uymayanlar uymadı.peygamberimizden sonra baska peygamber gelmeyecek. japonyadaki almanyadaki amerikadaki insanlar peygamberimizin ummeti değil mi?o insanlar bilmiyo islamı. e baska peygamber gelmeyeceğine gore onlara kim anlatacak bu islamı?işte bu gorev hepimize verildi.herkes mesul bu işten.peygamberimiz veda hutbesinde yaklaşık olarak şoyle buyurdu:'kim benden bi soz duyduysa onu baskasına ulaştırsın.'işte bu davettir.eğer sahabeler yeryuzune dağılıp insanlara davet vermeseydi, bize nasıl ulaşıcaktı bu din?nasıl dunyada bır cok musluman olucaktı.acın kur'an ı hadis kitaplarını okuyun. bu davet ameli haktır ama bugun bızden kayboldu gıbı bı sey oysa o kadar onemli ki bu amel.davet amelinde oldugunuz zaman ALLAH yolunda oluyosunuz. bir hadisi şerifte yaklaşık olarak 'ALLAH yolunda bir an bulunmak dunya ve icerisindeki herşeyden daha hayırlıdır.' gecıyor.ALLAH yolunda ayagına bulasan toz sebebiyle cehennemin ateşi deil dumanı bıle yaklaşmıyor o insana ALLAH ın izniyle.aklınızda şole bi soru oluşabilir.burası musluman ulke ben kime davet vereyim.davet sadece kafire olur die bi şey yok ALLAH ın izniyle.biz muslumanlara da hatırlatıcaz davet verecez.musluman ama namaz kılmıyosa nolcak.bu durumda ona anlatmak ona davet vermek gerek diğil mi.insanlara anlatmak lazım bu tur guzellıklerı.anlatmazsak yarın mahşerde gelip yakamıza yapısıp madem sen bılıyodun bu seylerı nıe bana anlatmadın dıyebılı ALLAH korusun ne dıcez o zaman.namaza, hayr işlere cağırcaz.mesela yatsı namazını cemaatle kılan bi kimse gecenin yarısını;sabah namazını da cemaatle kılan bı kısıgecenın diğer yaeısını,boylece gecenın tamamını ibadetle gecirmiş sevabı alır.işte bunu bi insana hatırlatırsak nolur o insana şevk gelir ALLAH ın izniyle.ama davet verşrken peygamberimiz gibi davet vermek lazım.rastgele degıl.peygamberimiz hz aliye şoyle buyurdu yaklaşık olarak:'ya ali senin sebebinle bir kişinin hidayet bulması uzerine guneşin doğup battıgı herseyden daha hayırlıdır.işte biz de insanları ALLAH yoluna cagırırsak onaları davet edersek bizim sebebbimizle hidayet bulabilir o kişi belki.mesela ben bi kişinin hidayetine dogru yolu bulmasına sebep oldum dielim onun yaptıgı her iyiligin her namazın sevabı ondan eksılmeden bana da verılıyor.eger o baska bırısının hıdayetıne sebep olursa o sebep oldugu kısınındae yaptıgı hter amelın sevabı bana gelıyor.bi şey daha malın zekatı malın kırk ta birini sırf ALLAH rızası nıyetıyle ihtiyacı olan birine vermektir değilmi?imanın zekatı ise bu davettir işte.oyle ki ALLAH bizi şuanda cinde yasayan ınanmayan bırı edebılırdı ama ALLAH bize bu kadar nımetler verdi bizde davet vererek imanın zekatını verelim İNŞALLAH.şukredelim ve sırf ALLAH rızası nıyetıyledavet verelım ki ALLAH bu guzelnımetlerı bızden almasın .işte davet ameli boyel buyuk boyle onemli bir iş. peygamberlerin işi.dşunun artık sız ne kadar onemlı oldugunu.bu nimeti kacırmayalım .bu ameli gercekten ogrenıp sırf ALLAH rızası niyetiyle insanları ALLAH'A caıralım .kısacası bu davet ameli haktır.daha cok uzun anlatması. amellerin anasıdır bu davet ameli.riyazus salih -in hadis kitabıdır. bu kitaptan ve kur'an dan daha cok sey ogrenebılırsınız.