Kasıtlı yapılan hile
Sual: Bir arkadaş, (Buyuklerin sohbeti) diye bir yazı gondermiş. Orada, “Hikmet ehli zatlar, (İster kÂfir ol, yeter ki kalb kırma) buyuruyor” ifadesi geciyor. Buyuk bir zat, boyle bir şey soyler mi?
CEVAP
Asla soylemez. KÂfir olunca her iş biter. Tarih boyunca boyle yanlış, dinimize aykırı sozleri, sanki o buyuk zat yazmış gibi, buyuklerin kitapları arasına da sokmak istemişlerse de, ehli olanlar, bunu anlamıştır. Hazret-i Mevlana, sozlerinin değiştirilmemesi icin Mesnevî’sini manzum olarak yazmıştır. Tercume diye bildirilenlerde cok galiz hatalar, hatt iftiralar var. Tercumelerine guvenmemelidir.
(Buyuklerin sohbeti) denilen yazıyı bize de gonderdiler. İcinde buyuk zatlara ait olmayan, dini yıkıcı cok şeyler vardır. İslam Ahlakı kitabında deniyor ki:
Bazı sapıklar, (Başkasına kotuluk yapma da, kendine ne yaparsan yap!) diyerek ibadetleri bırakıp, her gunahı işlediler. Hatt (İster kÂfir ol, ister KÂbe’yi yak, istersen şarap ic, yalnız kırma kalb!) diyerek İslamiyet’ten ayrıldılar.
Buyuk zatların sozleri arasına kasten boyle sapık sozler karıştırıyorlar. Bunu Almanya’daki bir arkadaş gondermiş. Kendisine, bu yazıları nereden aldığı sorulunca, (Ben iki bin kişiyle mailleşiyorum. Kimin gonderdiğini bilemem) dedi. Biz de, daha cok kişiyle mailleşiyoruz. Ama boyle bir yazının nereden geldiğini biliyoruz. Her maili gonderenin ismi elbette bilinmez, ama kıymetli bir sohbet diye bildirilen bir maili gonderenin kim olduğunu bilmemek biraz tuhaf değil mi? Kimin elinde boyle dine aykırı sohbet varsa imha etmelidir.
http://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=3987
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Sohbetler
- Kasıtlı yapılan hile (İSLAM TİM)
-
12-09-2019, 07:25:57