Selamun aleykum ağalar bazı sorularım olacak size inşallah demek istediğim şeyi anlarsanız

Şimdi ben eskiden din diye hic birşey bilmezdim cok kotu birisiydim sonradan bazı şeylerin farkına vardım. olabildiğince dinimizin gerekliliklerini yapmaya calıştım cevremdeki butun bana zararı dokunacak kişilerden kendimi tamamen uzaklaştırdım kotu davranışlardan da uzaklaştım.Ama en sonunda dayanamadım gunahlarin icine battim.ben kişilik olarak biraz sessiz sakin biriyim boyle olduğum icinde millet beni sanki dağdan inmiş bir mağara adamı olarak goruyor ornegin en basitinden facebook twitter gibi sacma sapan şeyleri kullanmıyorum bunu bile cok garip karşılıyorlar niye kullanmıyorsun diye hele birde bir insana bu devirde din dediğiniz zaman adeta yuzune kufur etmis gibi oluyoruz .Ondan sonra cok afedersiniz bazılari gelip niye kariyla kizla gezmiyorsun diyor bu lafı cok ciddiyim namazinda niyazinda olan insanlarin bile soyledigini gordum.Birde icki icmiyorum ben diyince dincimisin ak partilimisin olum la sen diyeni de gordum .Yani anlayacaginiz İslam'da cok cok gunah olan şeyleri insanlar kendilerine sanki cok onemli bir ihtiyacmış gibi goruyor tıpkı hava yiyecek su gibi.Yani arkadaşlar bir kişi boyle bir zamanda nasıl Allah'ın emirlerini yerine getirip kendini koruyabilir?Bu soru aylardır kafamda bir turlu cozum bulamiyorum.Defalarca kez kotu seyler yaptim ben boyle kisilerden dolayı.Adamı kendi dininden soğutuyor boyleleri.Buyuk ihtimal benle aynı sorunu yaşayan arkadaşlarda vardır.Umarım demek istedigimi anlamissinizdir bana Allah rızası icin yardım edin işin icinden bir turlu cikamiyorum.
Not:Telefondan giriyorum yazim hatalari var kusura bakmayin