Selamu Aleykum
Bilindiği uzere kitapcılara gittiğim zaman Kur'an'ın para ile satıldığını gordum. Suudi Arabistan gibi ulkelerde Kur'an icin maliyet parası bile alınmazken Turkiye'de kar parası veya mailyet parası alınıyor. Allah bize şunu dememişmidir ki biz sanki bunu bilmiyorlarmış gibi davranıyoruz?:
Bakara 199. Ve muhakkak ki kitap ehlinden oyle kimseler var ki, Allah'a, size indirilene ve kendilerine indirilene mutlaka îmÂn ederler. Allah'a karşı huşû duyarlar. Allah'ın Âyetlerini az bir değere satmazlar. İşte onlar, onların mukÂfatları, Rab'lerinin katındadır. Muhakkak ki Allah, hesabı cabuk gorendir.
Tevbe 9. Allah'ın Âyetlerini az bir bedele sattılar. Boylece O'nun (Allah'ın) yolundan (insanları) men ettiler (Sıratı Mustakîm'e insanların ulaşmasına mani oldular). Muhakkak ki; onların yapmış oldukları kotu (fena) bir şey (muhakkak ki; onlar, kotu bir şey yapmış oldular).
Ben bu ayetlerin farkına vardığım icin para ile de satın almam, bunun gunah olduğunu biliyorum. Sadece birkac kez başkalarından Kur'an bağışında bulunmaları icin rica etmiştim ve arapca bilmediğim icin bendeki arapca Kur'an'ı camideki turkce meali ile değiştirdim.
Siz de bu konunun farkında olun ve boyle davrananları uyarın.
Selamu Aleykum.
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Sohbetler
- Kur'an'ın para ile satılması
-
12-09-2019, 07:24:05