Dunyayabikere geliyoruz
" - Kardeşim dunyaya bir kere geliyoruz, ye, ic, gez , eğlen , ...hayatın tadına bak. "
Bu cumle cok tanıdık ve hoşgeldi di mi? Bu cumle insanları aldatmak icin, kovulmuş şeytanınfısıldadığı en guzel cumlesidir... Aslında bir yonuyle doğrudur da. O dadunyaya bir kere geldiğimizdir. Doğru olmayan ise, dunyaya eğlenmeye,gezmeye, yeme-icmeye geldiğimizdir.
Evet dunyaya birkez geliyoruz. Yani sonsuz azaptan kurtulmak ve ebedigenclik ve eğlence yurdu olan cennet hayatını kazanmak icin sadece tek bir şansımızvar.
Kısacık dunya hayatında sonsuz cennet hayatını kazanmaya calışıyoruz. Ahkeşke! dememek icin hala şansımız var, cunku hayattayız. Olumu ve hayatı verenAllah, bizim bu dunyadaki imtihanımızı istediği an sonlandırabilir. Yani akşamaolebiliriz. Olenler hep ihtiyar mı? Madem olum haktır, o halde olumehazırlanmak lazımdır.
Evet Kuran'da bazı haram veyasaklar vardır. Bakalım, kim bunlara uyuyor veya kim(sanki) inadına uymuyor, diye sınav oluyoruz... Ama haram olan şeylercok azdır. Helal daire keyfe kafidir...
Mesela, icki haramdır. Allah'ınyasaklarının hepsinin pekcok hikmeti vardır. İcki, insanın aklını kaybetmesi vene yaptığının farkına varmaması, cevreye zarar vermesi gibi sonucları olabilenkotu bir alışkanlıktır. Evet Allah ickiyi yasaklamıştır, ama helal daire keyfekafidir. Cay, ıhlamur , kahve, kola, gazoz, şalgam, meyve suyu, soda, ayran,su...vs.
Ben, icki icmediği icin olen insan gormedim ama icki icerek sefilolarak olenleri haberlerde izliyoruz.
Ki, Allah'ın son ve gecerli diniislam'da belirttiği yasaklarının pekcok hikmetleri vardır...
Hikmet=" Allah'ın insanlarca anlaşılamayan amacı. Gizli neden. "
Celal Celik Ankara ( Konya-Ereğli )
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Sohbetler
- Dunyaya bikere geliyoruz
-
12-09-2019, 07:22:14