Musluman soyundan gelmemiş olan bir adam Musluman olmak arzu ederse:

«Al*lah'ın birliğine, O'ndan başka tapılacak olmadığına ve Hz. Muhammed' (S.A.V.) İn Peygamber olduğuna îmÂn etmesi, bunu kabul ve tasdik eylemesi» îcÂb eder. Muslu*manlık dÂiresine girmesi icin bu kadarı kÂfidir. Ona başka bir merasim de Uzun de*ğildir. Bu iki esÂsı kabul eden bir insan mu'mindir.

Ancak bu îmÂn ve tasdikim şoylece acıklarsa daha İyidir: «Ben İslÂm Dîninden başka her dinden uzaklaştım. Ben Allah'ın Birliğine, Meleklerine, Kitaplarına, Peygam*berlerine, Hı. Muhamme (Aleyhi's-selÂm) Allah'ın kulu ye Peygamberi olup, O'nun Peygamberliğinin umûmî olduğuna ve Hz. is (A.S.) ı da diğer Peygamberler gibi sadece Allah TealÂ' (C.C.) nın kulu ve Peygamberi olduğuna, Âhiret Gunune, Kaza ve Kadere, Hayr ve Şer her şey Allah TeÂlÂ' (C.C.) nın yaratması ile vukua geldiğine İnandım ve îmÂn ettim.»

Bundan sonra tepeden tırnağa kadar bedenini yıkamak suretiyle bir temizlik yap*ması ve İslÂm'ın diğer hukumlerini de yavaş yavaş oğrenmesi tavsiye olunur.

(İslÂm Dîni. A. Hamdi Akseki)

reddulmuhtar sitesinden alıntıdır.

What a person who wants to be Muslim has to do?

If a person who does not have Muslim race wants to be Muslim;

He or she must believe that Allah is one,there is no god except Allah,Hz.Muhammed is Allah's prophet.this is enough for being Muslim.Another ceremony is not long for him or her.A person who accepts this two base is believer.

But explaining this faith and confirmation is good.
I gave up all religions apart from Islam,I believed and have faith that:Allah's oneness,angels,books,prophets,Hz.Muhammed is Allah's slave and pprophet like other Prophets,life to come,kaza(1) and destiny,goodness, harm and every thing can occur with Allah's wish.

And than we recommend that he/she has to wash all body from head to toe and learn Islam's other judgements slowly.

1.if we explain shortly,kaza is destiny's existence.

Automad kardeşim,şu an icin erken olsa da bundan sonrası icin ihtiyacın olacak inşallah.

yazıda hatalı kısımlar vardır muhtemelen fazla kontrol edemediğimizden,fark eden arkadaşlar duzeltmelerini iletebilir.