Az once bir sayfa gordum facebookta. Islam ile dalga geciyordu. Ben anlam veremiyorum. Orada burada ozgurluk ozgurluk diye yuruyen insanlar gelip nasıl islama dil uzatabiliyor?
Duşunce ozgurluğu dediler yıllarca benim ablalarimi okullara almadilar. Senin başında turban var dediler. Ama ozgurluk var dediler bir yandan da. Herkes istediğine inanabilir, bu ulkede ozgurluk var diyorlar ama bizim dinimize dil uzatıyorlar. Hani istediğimize inanabilirdik?
O sayfada bir şey gordum. "Ey musluman! Dinlere saygı diyorsun da her sene kurban bayramında hindulari gozetmeden neden inek kesiyorsunuz?" gibi bir şeyler yazıyordu. Bunu yazan sanırım hayatında hic inek eti yemedi.
Şu an herkes "Ben charlie yim" diye dolaşıyor. Ben buna bir şey soylemiyorum. Bir sembol olarak goruyorum bunu. Ama şu gune kadar milyonlarca musluman katledildi. Belge isterlerse var, goruntu isterlerse var. Ama neden kimse "Ben Aliyim", "Ben ayseyim" "Ben ahmetim" diye dolaşmadı? İnsanlar neden bu kadar kor? Medya neden sessiz kalıyor?
Ben saygı istiyorum. Ben dinimi ozgurce yaşamak istiyorum. Ben susmak istemiyorum. Ben gozlerimi kapatmak istemiyorum. Ben kardeşlerim olsun istemiyorum. Ben insanlara islamin teror dini olarak lanse edilmesini istemiyorum. Ben de herkes gibi yaşamak istiyorum. Ozgurce dinimi yaşayıp, Doğu Turkistan'a gidip ben muslumanım diye bağırmak istiyorum. Kimseye hesap vermek istemiyorum. Kimseye kendimi kanıtlamak istemiyorum. Ben bir muslumanım! Şukurler olsun ki muslumanım. Ve ben bir insanım!
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Sohbetler
- Ben Muslumanım!
-
12-09-2019, 07:21:44