Alıntıdır..."""Akili bir zat ata binmisti. Uyumakta olan adamin agzina yilan aktigini gordu. Yilani urkutup kacirayim diye atini surdu ama yialn adamin agzindan iceri girmisti...
Akılı suvari ,yapılacak tek işin, yutana hissettirmeden yılanı cıkarmak oldugunu bildi.Hemen atini surdu,kamcısını uyuyan adama oylebir şiddetle vurduki,ilk vuruşta uyandirdi.Bir-iki daha vurdu. Adam kacarak bir agacin altına koştu.
Agacın altında dokulmuş taze ve curuk elmalar vardı. Suvari bir kamcı daha vurunca adam elma agacına kactı.Suvari "curuk elmaları ye!" diyerek vurmaya devam etti.
Dehşet ve korkuya kapılan adam curuk elmaları okadar yedi ki, cıkaracak gibi oldu. Elmaları yiyen bagırdı," ey emir, ben sana ne yaptımki bana kahredersin? şurada ne guzel uyuyordum.
şiddetli kırbacları ve curuk elmaları yemem revamıdır? Eger benim hayatımda, senin bana bir adavetin varsa,Oldurde kurtulayım. Bukadar zulum olmazki ....
Seni gordugum saat ne kadar ugursuz bir zamanmış senin yuzunu gormeyene ne mutlu."Sozleri bitmeden kamcıyı oyle şiddetle yediki,yeniden koşmaya ve elmaları yemeye başladı.Suvari, ruzgar gibi ,adamın pesini bırakmadı, akıllı suvari adamı gece vaktine kadar koşturdu. Vaktaki curuk elmalar sıcak havada şiddetli koşma sonucu, midenin icinde calkalana calkalana şurup haline geldi dekken kustu ve kapkara yılanıda hortum gibi cıkardı.
Adam hayretle bır yılana baktı,birde suvariye. Yılanın kendinden cıktıgını gorunce suvarinin atının onunde secdeye kapanır gibi yere kapandı.O cirkin, kara yılanın muhakkak olumune sebep olacagını bildiginden, kırbacların acısı gecti, koşmanın yorgunluguda bitti.
şimdi ne yapması lazım? "Seni gordugum saat ne kadar ugursuz bir zamanmış.Senin yuzunu gormeyene ne mutlu" diyen adam şimdi ne yapacak? "Sen hakikaten cebrail(a.s) mısın,bana yetiştin.
Sen Huda-iTeala ``nın velisimisin ki Hızır (a.s) gibi yetiştin.
Sen, ben uyurken yılanın agzıma girdigini ne bildin? Cıkarmanın usulunu nasıl bildin ?Seni gordugum an hayatımın en mubarek saatiymiş." diyerek pişmanlıgını dile getirdi. Hazret-i Mevlana buyuruyorki:
" Eşek ,eşekliginden kacar, sahibi kurt,kuş yemesin diye merhametinden onu yakalamak icin koşar". Bu koşma,ziyandan koruma ve kurtarmak icindir.
Hastalık artınca doktor ameliyat eder. Ameliyat cirkin bir şeydir. Insanın vucudunu kesip bicerler.Doktora:"zalimsin" diyemeyiz.
Doktor: "Sen ameliyat olmasaydın olurdun." der.
Ozaman ,o doktora yuzlerce bıcak helel olsun deriz. Bunu gibi , agzından yılan cıkan adam pişmanlık icine girdi ve ozur diledi:" Ey efendi,ey şeyhin şah, onceki kotu sozleri cehaletim soyletti." dedi .Bizlere dusende budur. Pişmanlık icinde olup ALLAH `dan ozur dilemeliyiz. buna tovbe ,istigfar denir."""
Allah bizi tevbe edenlerden eylesin. Bizim icin peşimizden koşan vesilelere erdirsin. Suvarimizi bulmak icin yardım etsin. İcimizdeki yılanı cıkartmak icin bize eziyet cektirsin...
Allah bize hidayet nasip etsin...
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Sohbetler
- Tasavvuf ve Tevbe
-
12-09-2019, 07:19:37