Anlatmadan once bu ruyamı payla$ma sebebimi soylemek istiyorum..Anlatacak olduğum ruyamı(birbirine bağlı 2 ruya) 1 sene evvel gordum ve bunu sadece birkac ki$iyle payla$tım ve icimden burda payla$mak geldi.Nedeni ise belki burdan bir arkada$ım ruyamın tabirini dini bilgisi ı$ığında yapabilir..Biraz uzun ama sabırla okur ve yorumunuzu yaparsanız $imdiden te$ekkur ederim..
Yanılmıyorsam bir sonbahar ak$amı her zaman olduğu gibi duamı edip yatmı$tım ve doğal olarak ruya haline gecmi$tim..Ruyam,15 ya$ına kadar ya$adığım eski bir ah$ap evin onunden ba$lıyor.Ruyalarımda daha onceden ya$adığım yerler gercekte olan yer arasında farklılık gosteriyor.Orneğin sokaklar birbirine benziyor fakat cıkmasını beklediğiniz sokak yerine daha uzaktaki bir sokağa giriyorsunuz ve hava her zaman alacakaranlık halinde..Yine oyle bir durumdu ve evimin onunde cıkıp sokağın sonuna gittim.Oradanda eski bir dostumun evine doğru gitmeye ba$ladım.Bir sokağı dondumde kocaman bo$ bir arazi ve o arazinin ortasına dikilmi$ cok buyuk bir katedral gordum ve daha onceden hic gormediğim bu yere gitmeye ba$ladım.Kapısına geldiğimde,tıpkı cami giri$lerinde olan kalın deriden bir kapısı vardı.Kapıdan sıyrılıp iceri girdiğimde donakaldım.İcerde yuzlerce insan ayakta,ba$larını eğmi$ $ekilde duruyorlardı ve de icerisi tıpkı bir cami gibiydi.Oradaki insanların hepsi,eski zaman Osmanlı insanları gibiydiler ve de ortada 3 guzel tabut vardı.Tabutlar arapca i$lemeli ye$il bir ortuyle kaplanmı$lardı ve ba$larındada zenci koleler vardı.Tabutların tam ba$larında ise kalabalıktan ayrı daha guzel giyinimli nur yuzlu 1kac insan vardı.Biri ba$ını kaldırıp:"ho$geldin,Bizde seni bekliyorduk,Hadi gel bize yardım et" dedi..$a$kınlığım gittikce arttı ve cvp veremedim ama ruyamda bize yardım et dediği andan itibaren olarak her zaman okuduğum Ayetel Kurs-i duasını istek dı$ı okumaya ba$ladım ve de yine istek dı$ı $ekilde aynı semazenleri donduğu duru$u olarak,donmeye ba$ladım,ayaklarım beni tabutların etrafından dolandırmaya ba$ladı.Bu sırada koleler tabutları havaya dikmi$lerdi.Bense etraflarında donuyordum.Kimse konu$muyor,kimse sesini cıkarmıyordu.Herkesin ba$ı one eğikti.Cok yoruldum,ba$ım dondu ve tabutlara sırtım donuk dizlerimin uzerine coktum.Kafamı dondurduğumde,zenciler gitmi$,tabut kapakları acılmı$tı.İclerinde elbiseleriyle yatan yine yuzlerindeki nurun parlaklığı belli olan 3 insanvardı.Kimsenin yardımı olmaksın,aniden doğruldular.Gozlerinde renk yoktu,bembeyazdı hepsinin ve gozler renk aldı.O an cok korkmu$tum.Biri tabuttan cıktı ve bana yakla$tı.Bana "Allah senden razı olsun" dedi..
Bu ruyadan uyanı$ım oldu..Korkmu$tum ama icimide anlam veremediğim bir huzur kaplamı$tı..
Ve aylar sonra bu ruyanın devamını gordum..
Yine aynı bir geceydi.Ruyamda yine aynı evin onunden cıktım yola.Hic ummadığım bir$ekilde,cok sevdiğim ya$lı bir teyzenin sokağına geldim.Gelmi$ken uğruyayım bir hatrını sorayım dedim.Apt. kapısı acıktı ama icerisi cok karanlıktı.Ezbere bildiğim icin,merdivenlerden cıktım ve daire kapısının acık olduğunu farkettim.Uzun bir koridoru vardı teyzenin,koridorun ortasından bir ı$ık.Elinde eski bir fener tutan,beyaz gecelikli bir kadın duruyordu.Bana "ho$geldin" dedi.Sesi tanıdım fakat o ses bu ki$iye ait olamazdı cunku karı$ımdaki cok genc bir kadındı.Sesse o teyzeye aitti..Bana doğru yakla$tı,yuzunu goremedim,cunku cok parıldıyordu etraf.Bana bir anahtar uzattı ve dediki "Al bu anahtarı hemen yukarı cık".Anahtarı aldığım sırada,a$ağıdan 2 kadının kotu kahkahları geliyordu ve giderek yakla$ıyorlardı."Korkma sana bir$ey yapamazlar,hemen cık yukarı" dedi.Yukarı kata ko$turdum.Elimdeki anahtar eski ama cok guzel bir anahtardı.Kilide soktum ve cevirdim,kapı kendi kendine acıldı..$a$kınlıktan yine dona kalmı$tım.O katedral bicimdeki camide olan insanların hepsi evin heryerinde,aynı $ekilde duruyorlardı ve ortada yine bir tabut ama inanın hayatımda o kdr guzel bir tabut gormedim ve ba$ında yine nur yuzlu biri seslendi "Tekrar ho$geldin,Bize yine yardım edeceksin değil mi?Hadi ba$la bakalım" dedi..Demesiyle yine ağzımdan Ayetel Kurs-i dokulmeye ba$ladı,yine semazenler gibi donmeye ba$ladım o daracık salonda.Yine herkes suskun ve ba$ı one eğik..Yine yoruldum ve arkam donuk dizlerimin onune coktum.Kafamı cevirdim..Tabutun kapağı kendi kendine acıldı ve icinde bir insan bu kadar guzel olabilir mi detirticek,yuzu ak,hafif sakalı olan,kıyafeti boydan boya olan bir insan cıktı.Kendi kendine dikildi tabuttan.Gozleri yine bembeyazdı.Yine korkmu$tum.Gozleri renk aldı.O kdr guzel gozleri vardıki.Bana dikti gozlerini,yava$ca yakla$tı ve dibime geldi."Allah senden razı olsun" dedi ve de elini yuzume getirip,yanağımı ok$adı ki,bu benim hayatımda gercekte dahi duyamayacağım ama ruyamda bunu hissettiğim bi olay gercekle$ti.Elleri o kadar guzel kokuyorduki,ben bu kokuyu hicbir yerde duymamı$tım,ruyamda kokuyu kalbimin en derin yerinde dahi hissettim.Kendimden gectim ve kendimden gectiğim anda da uyandığımı farkettim..
Bu ruyayı doğru durust kimselere anlatmadım ama her zaman ne anlama geldiğini hep merak ettim.Neydi bu ruyaların anlamı?Neden birbirine bağlı 2 ruyayı farklı zamanlarda gordum?Kimdi bu insanlar?Neden yardım istediler?Bu ruyamda dahi beni kendimden geciren bu koku neydi?Hep bu soruların cevabını merak ettim.İsteğim $u,gercektende tasvirini iyi yapabilecek bir arkada$ım varsa her turlu konu$maya hazırım.Yeterki bana bilgisi dahilinde bu ruyanın sadece bo$ bir ruyamı ya da gercektende hayatım icin bir anlam ta$ıyıp ta$ımadığını bana anlatırsa cok memnun olurum.. Allah'a emanet olun..
-
12-09-2019, 07:19:06