Yabancıların musluman olmalarına sebepler
Bir cok diplomat, devlet, ilim ve fen, hatta din adamlarının musluman oluşları, İslÂmiyetin buyukluğune hayran kaldıklarındandır. Misyonerler, milyarlar harcayarak Hıristiyanlık propagandası yapıyorlar. HÂlbuki propagandasız bircok yabancı, İslÂmı secmiştir. Bu sebeplerin birkacı şoyle:
1- İslÂmda tek ilah vardır. Hıristiyanlıktaki uc tanrı inancı, ilim sahiplerince sacma gorulmuştur.
2- İslÂm, sadece ahiret saadetini değil, dunyada da mutlu yaşamanın yollarını bildirmiştir.
3- İslÂmda, her cocuk gunahsız doğar. Hıristiyanlıkta ise, gunahkÂr doğar. Bu da, akla, ilme, aykırıdır.
4- İslÂmda, ibÂdetlerin mabette yapılma şartı yoktur. Her yerde ibÂdet edilebilir. Hıristiyanlar, kilisede putu, papazı aracı yaparak ibÂdet eder.
5- İslÂmda gunahları yalnız Allah affeder. Hıristiyanlıkta, guya papazın, gunahları affetme ve dinden cıkarma yani aforoz etme gibi yetkisi vardır.
6- Yahudi kendini asil bilir. Hıristiyan, zenciyi aşağı gorur. İslÂmda ise ırk, renk ve dil ayrımı yoktur.
7- İslÂmda butun peygamberler beşer, yani insandır. Ancak secilmiş, gunahsız insandır. Hic kimse, diğerlerinin gunahını cekmez. Hıristiyanlıkta, Hz. İsa Oğul tanrıdır, gunahkÂrların affolması icin carmıhta olmuştur. Bu da akla ve ilme aykırıdır.
8- İslÂmda hurafe yoktur. Diğer dinlerde ateşe, guneşe, taşa, heykele tapılır.
9- İslÂmda, "Dinde zorlama yoktur" dusturu vardır. Hic kimse dine girmeye zorlanmaz. Hıristiyanların dine sokmak icin yaptıkları işkenceler ve mezheb kavgaları meşhurdur.
10- İslÂm, ic temizliği yanında, dış temizliğe de cok onem verir. Meşhur Versay Sarayında yıllarca bir hela yoktu. Bu, Hıristiyanların ne kadar pis olduğunu gostermeye kÂfidir.
11- İslÂm, somuruyu reddeder. Bunun icin kapitalizmi, komunizmi kabul etmez. İslÂm haric, hic bir dinin ekonomi sistemi yoktur. Bugun Hıristiyan ulkelerde kapitalizm hakimdir.
12- Muslumanların geri kalışları sebebi, dinlerinin icablarına uymamalarındandır. Hıristiyanların maddi refaha kavuşmaları ise, dinlerinden uzak kalmalarındandır. Muslumanlıkta cahil olan dinden cıkar, Hıristiyanlıkta ise, Âlim olan Hıristiyanlığı bırakır.
13- İslÂmda, alkol, uyuşturucu ve kumar haramdır. Zinanın cezası ise, ağır olduğu icin, fuhuş yaygınlaşamaz. Hıristiyan Batı, fuhuş bataklığı icindedir.
14-İslÂm, en yeni ve en son dindir. Kur'an-ı kerim, gunumuze kadar hic bozulmadan, bir kelimesi bile değişmeden gelmiştir. HÂlbuki İncillerin birbirini tutmadığını herkes bilir.
15-İslÂm, kadınlara cok kıymet vermiş, onlara en buyuk hakları tanımış, (Cennet anaların ayağı altındadır) buyurmuştur. Hicbir din kadına bu değeri vermemiştir.
16-İslÂm dini bir milletin değil, butun insanlığındır. Allahu teÂlÂ, (RabbulÂlemin)dir, yani butun Âlemlerin Rabbidir.
Nicin Musluman oldum?
(Atlas Okyanusu ile Akdenizin birbirine karışmadığını gordum ve ilmen de tesbit edilmiştir. Bunun 1400 sene once Kur'an-ı kerimde bildirildiğini duyunca, muslumanlığın hak din olduğuna inanıp musluman oldum.) Kaptan Kusto (Fransız)
Kur'an-ı kerim, Allahın adı ile başlıyor, Allahın birliğini bildiriyordu. Hayretim arttı. Tevhid dini olan muslumanlığı sectim. Cat Stevens (İngiliz)
İslÂm, cağları ardında surukliyen bir dindir. Musluman olmakla, cağlarustu dini secmiş oldum. Roger Garaudy (Fransız)
Anarşinin ancak İslÂm ahlÂkına sahip olmakla onleneceğine inandım. İckiyi bıraktım, tesetture girdim ve namaza başladım. Tına Gfanzıl (Alman)
İslÂmda, ırk, renk ve dil farkı gozetilmediğini, herkesin eşit olduğunu, namaz kılarken de rutbe ayrımı yapılmadığını gordum. Musluman oldum. Thomas Clayton (Amerikalı)
İslÂm, en iyi şeyleri ihtiva eder. Hic bir dinde kardeşlik, İslÂmdaki gibi değildir. Dr. Rolf Freiherr (Avusturyalı)
İslÂm, sevgi, doğruluk, temizlik ve guzel ahlÂkı emrettiği icin musluman oldum. A.Uemura (Japon)
İslÂmı akla da uygun bulup musluman oldum. Cecilla Cannolly (Avusturyalı)
İlim Cinde de olsa alın hadisini okudum. İslÂmın ilme verdiği onemi gorunce musluman oldum. Mr. Board (Amerikalı)
İslÂm, israf ve cimriliği yasaklayan, maddi- manevî her hususta en guzel kaideleri olan dindir. Albay Ronald Rockwell (Amerikalı)
İslÂm dunya ve ahiret mutluluğunu gosterdiği icin musluman oldum. B.Karai (Zengibar)
Putlara değil de, bir Allaha ibÂdet etmeyi, doğruluğu, emanete riayeti, insanların haklarını gozetmeyi emreden İslÂmiyeti kabul ettim. Necaşi (Habeş İmparatoru)
Tufeyl bin Amr, usta bir şairdi. Onun gibi şiirden anlıyan pek azdı. Kur'an-ı kerimi okuyunca, onun şiir ve beşeri bir soz değil, ilahi bir kelam olduğunu hemen anlayıp musluman oldu.
Alinti
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Sohbetler
- Yabancıların musluman olmalarına sebepler
-
12-09-2019, 07:15:30