Allah’ın 99 ismini zikretmek insana huzur veriyor
Sağlıklı yaşam, doğal tıp, doğru beslenme, obezite, stres gibi konularda gelir seviyesi yuksek kesime danışmanlık yapan Dr. Ender Sarac, Allah’ın 99 ismini yani Esmau’l-Husna’yı zikretmenin insana huzur verdiğini soyluyor.
Merhametsizlere ‘Er Rahim’ ve ‘Er Rahman’, aşırı sinirlilere ‘El Halim’, yaşamında sevgi ve muhabbeti az olanlara ‘Ya Vedud’, nereye gideceğini bilemeyenlere ‘El Hadi’, sıkıntı icinde olanlara ‘El Vekil’ ismini zikretmelerini tavsiye eden Sarac, “Allah’ın isimlerini zikretmek, meditasyon ve diğer enerji teknikleri gibi pozitif enerji verebilecek etkili bir yontem. Bu doğru olarak yapıldığında insanın icinde eksik olan enerjileri tamamlar, zarar veren enerjileri de torpuler ve kişiyi rahatlatır. Esmau’l-Husna ile yapılan zikir, beynin bazı merkezlerinde birtakım enerjileri daha cok aktive eder. Zikirden elde edilecek maddi ve manevi guc, diğer insanların acılarını hafifletmek, topluma daha yararlı olmak icin kullanılmalı.” diyor.
Dr. Ender Sarac, hepimizin bildiği gibi uzman bir hekim. Sağlıklı yaşam, doğal tıp, doğru beslenme, obezite, stres gibi konularda gelir seviyesi ust duzey grubuna yıllardan beri hizmet veriyor. Mısır’ın piramitlerinden Hindistan’ın aşramlarına, KÂbe-i Muazzama’dan Vatikan’daki Katolik kiliselerine kadar bircok yerde araştırmalar yapan Sarac, Doğu kokenli yoga, meditasyon, reiki gibi enerji tekniklerini incelemiş ve deneyimlemiş bir doktor. Bugune kadar 100 bine yakın hasta bakan, bircok kitap yazan, kitapları cok satan bir yazar aynı zamanda. Ender Sarac kısa bir sure once “Ruhsal Gelişimimiz ve Kader” adı altında bir kitap piyasaya cıkardı ve kitabında Allah’ın 99 ismi Esmau’l-Husna’yı zikretmenin bir enerji tekniği olduğunu soyleyerek butun dikkatleri uzerine cekti. Sarac, kitabında Esmau’l-Husna’nın insanın ruhsal gelişimine nasıl katkıda bulunduğunu yazıyor. Kendini biraz katı ve merhametsiz hissedenlere “Er Rahim” ve “Er Rahman”, aşırı sinirli olanlara “El Halim”, yaşamında sevgi ve muhabbet az olanlara “Ya Vedud”, nereye gideceğini bilemeyenlere “El Hadi”, icinden cıkılamayan bir durum karşısında “El Vekil” ismini zikretmelerini soyluyor. Ayrıca her burcun etkilendiği isimlerin neler olduğunu anlatıyor. Mesela İkizler burcunun baskın isimleri; Es Semi, Eş Şehid, El Mukaddim, El Basir.
Tıp fakultesinden yeni mezun olduğunda doktorluğun sadece ‘recete yaz, tahlil iste’ gibi eylemlerden ibaret olmadığını duşunerek araştırmaya başlayan Sarac, “Başka bir derinliği vardır diye hissediyor, hatta biliyordum. Ama cok genctim, yeterince bilgim yoktu. Bu nedenle adını koyamıyordum.” diyor. Sarac, 18 yıllık bir calışmanın urunu olan kitabı icin, “İcimde uyanan ve tecrubelerimle geldiğim noktanın kaleme dokulmuş halidir.” yorumunu yapıyor. Sarac, kitabının ne dini ne de siyasi bir calışma olmadığını soyleyerek aslında akılda soru işareti bırakıyor. Cunku bir Musluman icin esmaları zikretmenin ilk amacı Allah’ın rızasını kazanmak. “Zikri ve esmaları dinden bağımsız bir şey gibi insanlara sunmak doğru mu?” sorumuza şoyle acıklık getiriyor: “Dinden soyutlamıyorum. Bu evrensel bir bilgidir. İnsanlığa yararlı olabilecek enerji inanc sistemimizde var. Bırakın pek cok insan bunların tadını alsın. Şifasını, nurunu oğrensin. Ondan sonra secimi kendi yapsın. Pek cok insanın ulaşamayacağı ve giremeyeceği yerlere belirli bir anlatım tekniğiyle ben girdim. Bu kitap Turk toplumuna iyi bir hizmettir. İnsanlara hissedebileceği ve anlayacağı dilden ikram yapmak lazım. Sonucta ben de bazı şeyleri nasıl yapacağımı hissediyorum.” diyor. Ender Sarac, yoga, meditasyon gibi Batı toplumlarında cok populer olan tum enerji tekniklerini denemiş hastalarının, “En buyuk teknik nedir?” sorusuna, “Kalben tam teslim olarak yaşamak.” cevabını veriyor.
Ayete’l-Kursî’nin koruyucu etkisi bilimsel olarak ispatlanacak
Ender Sarac, artık dunyada her şeyin bilimsel ve teknik şeylerle acıklandığını ve bunun aslında en ileri teknolojinin kaynağı olan El Alîm esmasının tecellisi olduğunu belirtiyor. Sarac, “Ayete’l-Kursî, Felak ve Nas sûreleri okunduğunda insanın aurasının kalınlaştığı yani insanın korunduğu, cok kısa sure icinde birtakım ince aletlerle tespit edilecek. Nazar diye bir enerji olduğu ve nazara karşı bazı sûrelerle korunmanın insanın aurasını genişlettiği bilimsel olarak acıklanacak.” diyor.
Ender Sarac’a gore;
* İnsanoğluna indirilmiş en son ve bir ust modeli gelmeyecek tek yazılım programı Kur’an-ı Kerim. Kur’an’da insana şifa verecek pek cok bilgi var.
* Zikir, meditasyon ve diğer enerji teknikleri gibi pozitif enerji verebilecek etkili bir yontem.
* Zikir doğru olarak yapıldığında insanın icinde eksik olan enerjileri tamamlar, keskin olup zarar veren enerjileri de torpuler ve kişiyi rahatlatır.
* Esmau’l-Husna ile yapılan zikir, beynin bazı merkezlerinde birtakım enerjileri daha cok aktive ediyor.
* Zikirden elde edilecek maddi ve manevi guc, diğer insanların acılarını hafifletmek, topluma daha yararlı olmak icin kullanılmalı.
* Toplumda herkes enerji emen bireyler olarak yaşıyor. Ortadaki kaptan herkes emmek istiyor. Kimsenin kaba verecek malzemesi yok.
* Kur’an’da soylendiği gibi insanların kalpleri muhurlu. Yani kalp şakraları kapalı. Bu nedenle 40 gun El Basid esması zikredilebilir. Bu zikir kalbi acar, rahatlatır, genişletir.
* “O kadın benle evlensin, bu adam beni boşasın, cok zengin olayım, şu işi ben kapayım” gibi egomuzu savunmak ve on plana cıkarmak icin korkunc bir şekilde ben merkezli enerji harcanıyor. Ego merkezli yaşamayı bırakıp, tam teslimiyet haline gecildiğinde beyin enerji tasarrufu yapıyor ve o zaman butun istekler oluyor.
* Bizim inanc sistemimizin koku sevgi. Toplumda gerilim yaratan değil, toplumda daha olumlu enerjiler veren insanların oranı arttıkca Batı’ya bile meditasyon ve reikilerden cok daha guzel şeyler sunacağız.
Ender Sarac kimdir?
Sağlıklı yaşam, diyet, stres ve obezite konusundaki başarıları ile un kazanan Sarac, Ege Tıp Fakultesi’nden 1984’te mezun oldu. Yurtici ve dışında pek cok sağlık programına katıldı. 1994’ten beri Levent’teki Hay Guzellik Merkezi’nde ust gelir grubuna hizmet veriyor.
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Sohbetler
- Allah’ın 99 ismini zikretmek insana huzur veriyor
-
12-09-2019, 07:15:13