"Dunya balığın uzerindedir. Balık başını sallayınca dunyada depremler olur" (İbni Kesir, 2/29; 50/1).
"Liderler mutlaka Kureyş kabilesinden secilmelidir" (Buhari 3/129,183; 4/121; 86/31).
"Allah, ahirette peygamberlere kimliğini kanıtlamak icin bacağını acıp baldırını gosterir" (Buhari 97/24, 10/129 ve 68. surenin tefsiri).
"Peygamber, savaşta kadınların va cocukların oldurulmesinin bir sakıncası olmadığını soyledi" (Buhari, Cihad/146; Ebu Davud 113).
"Zina yapan evlilerin taşlanarak oldurulmesini emreden ayet, Ayşe'nin doşeğinin altındaki sahifede yazılı bulunuyordu. Peygamber olunce Ayşe onun defin işlemleriyle meşgul iken, evin acık kapısından iceri giren bir keci o sahifeyi yedi ve boylece taşlama cezası Kuran'dan cıktı; ama hukmu devam ediyor" (İbni Mace 36/1944; Hanbel 3/61; 5/131,132,183; 6/269).
"Ureyne ve Ukeyle kabilelerinden bir grup Medine'ye gelerek musluman oldular. Medine'nin havası onlara dokununca Peygamber onlara deve sidiği icmelerini oğutledi. Adamlar develeri dağıttılar va cobanı da oldurduler. Peygamber onları yakalattı. Ellerini ve ayaklarını kesti. Gozlerini oydu. Colde susuz olume terketti. Biz onlara su vermek isteyince Peygamber bizi engelledi" (Buhari 56/152, Tıb 5/1; Hanbel 3/107,163).

Merhaba arkadaşlar amacım hadis duşmanlığı değildir . Bu hadisleri gordum acıklamalarını tam olarak bulamadım ve hepsinin birer acıklaması olduğunu duşunuyorum bu hadislerle tam olarak ne anlatılmak isteniyor ?