Değerli inanclı kardeşlerim..Kafamızı karıştırmadan ve gozlerimizi yormadan en manalı ve oz şekilde sizin icin derledim...
Allah'ı gormeyi ne cok istediğinizi biliyorum. Buyuklerinize, kim bilir kac defa: -Allah`ı nicin goremiyoruz? diye sormuşsunuzdur.
Allah, her zaman yanı başımızda; hatta kendinin de buyurduğu gibi, "Bize boyun damarımızdan daha yakın!" Ama yine de biz onu goremiyoruz. Zaten goreceğimizde yok; cunku bu gozlerimiz, Allah`ı gorecek şekilde yaratılmamış.
-Ya ahirette? Orada da Allah`ı goremeyecek miyiz? diye sorarsanız, bu onemli sorunun cevabını Peygamber Efendimizden alalım, derim.
Aynen sizin gibi, Peygamberimizin arkadaşları da bu konuyu pek merak etmişler ve ona:
-Ey Allah'ın Elcisi!Biz, ahirette Rabbimizi gorecek miyiz? diye sormuşlar. Peygamber efendimiz(S.A.V) de şunları soylemiş:
- Evet,goreceksiniz. Bir oğle vakti, acık bir havada, gok yuzunde hicbir bulut yokken, guneşi gorebilmek icin birbirimizi hic itip kakar mısınız?Ayın on dorduncu gecesinde, acık ve bulutsuz gokyuzunde ayı gorebilmek icin zorluk ceker misiniz? Peygamberimizin arkadaşları bu soruya:
-Hayır, YÂ Resûlullah,diye cevap vermişler.
O zaman Peygamber efendimiz:
-Ayı ve guneşi gormek icin zorluk cekmiyorsanız,ahiret gunu, Allah TeÂlÂyı gormek icin de hicbir sıkıntı cekmeyeceksiniz, buyurmuş. Bir başka gun de peygamberimiz şunları anlatmıştır: Cennetlikler, cennete girince, Allah TeÂl onlara: -Size daha fazla şeyler vermemi ister misiniz? diye soracak. Onlar da:
-Rabbimiz! Sen bizim yuzumuzu ak ettin. Bizi cennete koyup cehennemden kurtardın. Senden daha fazla ne isteyebiliriz? diyecekler. O zaman Allah TeÂlÂ, kendiyle kulları arasındaki engeli kaldıracak. Cennetlikler, Allah TeÂlÂya doya doya bakmaktan daha ustun ve daha guzel bir şey olmadığını anlayacaklar.
İctenlikle !
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Sohbetler
- ALLAH'ı gorecek miyiz..
-
12-09-2019, 07:14:11