Kensini 5 evvel kaybettik. 90 yaşında vefat etti kendisi. Ve olumden cok korkardı. Vasiyetinde sandıkla gomulmeyi istedi. Onun sandık demesi tabut oluyor yani. Dedem de ustune toprak atılmasını istemiyordu onun vasiyetini yerine getiremedik ama neneminkini amcam yerine getirmek istedi. Tabutun ustune de toprak atılmadı. Baya boşluktan sonra mermerle mezarı kapattık. Ondan sonra mermerin ustune toprak atıldı hep. Ve ruyamda annem ruya gorduğunu soyleyip, ruyamda babaannen " cok boş, cok boş .. hic " diyordu demiş el hareketi de vardı onu tam hatırlamasam da yok anlamına gelen bir şekilde.
Şimdi anlamını yorumlayacak birini istiyorum. İşinizi kolaylaştırmak adına şu bilgileri de vereyim. Arkasından her gun yasin okumaya eve gelen biri oldu ve Cuma'ya (yarına) kadar gelecek. Tam 1 hafta olmuş olacak yarın. Biz aleviyiz ve Cem evinde yıkadık kendisini. Yemeğini orada verdik. Ama bizim anne ve baba tarafı da alevi ve ibadet edilmez pek. Nasıl desem alevi orucunu bile bazı yıllar kılan tek tuk kişi oldu. Hızır orucunu 3 gun tutanlar oldu falan. Ama onun dışında namaz, ramazan ayında oruc vs. yok. Babamla ben bu sene 3-4 gun ramazanda oruc tuttuk o kadar. Ben namaz kılmayı cok istiyorum ve ramazan ayında oruc tutmayı ama doğru bir şekilde en ufak ayrıntısına kadar bana adım adım oğretecek kimse yok cevremde o derece kotu bence durum. Bu icsel bir şey ben cok duşunurum kendimce dua etmeye calışırım hep. Sevdiklerimi kendimden cok duşunurum. Annem namaz kılsın diye konuşurum onunla bazen cunku sanıyor her iyi insan cennete gider. Bu hayatı o kadar kolay yaşamak icin gelmedik bence.
Diyeceğim şu nenem vasiyetinden dolayı sizce pişmanlık mı duyuyor ? Mezarla toprak arasında boşluk var. Onu mu kast etmiş ?
Yoksa o oldukten sonra yaptığımız hayırlar, yemekler, yasin okutmalar mı boş manasında soylemiş ?
Babam iki fikire de haklısın demişti. Sizce durum nedir ?
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Sohbetler
- Ruyamda yeni yitirdiğim babaannemi gordum
-
12-09-2019, 07:13:54