Hayırlı akşamlar
Peygamberimizin bildirdiği uzere ummetin 70 fırkaya ayrılacağı ve bu 70 fırkadan (gruptan) sadece bir fırkasının (sadece bir grubunun) cennete gideceğini bildirdiği hadisle ilgili bir istişare yapmak istedim. Bu hadisin sahih olduğunu duşunuyorum oyledirde.
Bu hadis benim uzerimde inanımaz bir cokuntuye neden oldu, bu geceki bir sohbette sevdiğim bir hocam bahsetti bu hadisten, kendisi bu hadisten sonrada şunu ekledi. Ben bile o bir fıkra icinde olmadığımı duşunuyorum, ve kendimi cehennem ehlinden goruyorum dedi. Bu benim uzerimde guvensizliğe umutsuzluğa neden oldu. Ki o sevdiğim bir hoca ve gercekten ilmini ameline dokmuş biri gercekten herşeyi doğru ve durust, sunnete uygun. Hani amelini niyetini, Allah bilir. Ne kadar icten yapıyor bilmiyorum ama gozuken gercekten duzgun yaptığı işleri var.
Herneyse demek istediğim bu hoca bile ben cehennemliyim demişken bizim halimiz nicedir? Her gun gece namazlarına kalkar hic bir namazı kacırmaz, ehli sunnet uzeredir, kimseyi kırmaz, yani bu hoca bile ben cehenneme uğrayacağım demişken biz ne yapalım?
Sadece gercek takva sahiplerinin direk cennete gideceğide var sanırım hadiste, tam uzununu bilmiyorum ben sadece bu kısmıyla ilgili konusmak istedim, hepiniz cehenneme uğrayacaksınız, sadece takva sahipleri haric.. Gibi bir hadisti siz daha iyi bilirsiniz belki bu hadisi.
Şuan inanılmaz moralim bozuk ne yapmalıyım
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Sohbetler
- Muslumanların 70'te 1'nin cennete girecek olması
-
12-09-2019, 07:13:00