Gunluk cektiğim faydasını gorduğum zikirleri paylaşmak istedim.Sizde cekerseniz kısa zamanda faydasını gorursunuz.
100 Estağfurullah El-Azim
Gunahları yok eder.
100 Salavat
Peygamber sevgisi oluşturur.
- Dua ile sema arasında bir engel vardır. Uzerime salavat getirilince engel acılır, dua yerine ulaşır.
- Karsilaşan iki mu 'min salavat getirerek musafaha ederlerse, gecmiş ve gelecek gunahlari bagışlanir. - Uzerime (100) defa salavat getirene, AllÂh (c.c.) bin defa rahmet nazarı ile bakar. Iştiyakla daha fazla getiren icin kiyamet gununde şefaat ve şahitlik ederim.
- Allah Teala (C.C) buyurdu: "Bir defa salavat getirene Ben ve meleklerim on defa salavat getiririz."
1000 Kelime-i Tevhid
(La ilahe illallah diyen bela ve sıkıntılardan kurtulur.) [Bezzar]
Allah katında amellerin en kıymetlisi ‘LÂ ilÂhe illallah’ demektir.
Allah’ı zikretmenin en faziletlisi ‘LÂ ilÂhe illallah’ demektir.
LÂ ilÂhe illallah demek doksan dokuz belayı onler, bunların en hafifi de uzerinizdeki sıkıntının kalkmasıdır.
LÂ ilÂhe illallah’‘ diyen kimse bela ve sıkıntılarından kurtulur.
‘Benim ve diğer Peygamberlerin zikrettiği en ustun kelime, ‘LÂ ilÂhe illallah’ sozudur.♥ La ilahe illallah’ı cok soyleyerek imanınızı tazeleyin! [Taberani]
Allah sevgisi ve muhabbetullah oluşturur.
Nefsin zararlı ozelliklerini yok eder.
5000 Lafzı Celal
Allah sevgisi ve muhabbetullah oluşturur.
100 Subhanallahi vebihamdihi
“Bir kimse gunde yuz defa subhÂnallÂhi ve bi-hamdihî derse, onun gunahları deniz kopuğu kadar bile olsa hepsi bağışlanır.
(BuhÂrî, Bed’u’l-halk 11; DaavÂt 64, 65; Muslim, Zikir 28. Ayrıca bk. Tirmizî, DaavÂt 59, 62; İbni MÂce, Du 14)
100 La Havle vela kuvvete illa billah
(L havle vel kuvvete illÂbillah okumak, 99 derde devadır. Bunların en hafifi sıkıntıdan kurtulmaktır.) [Ebu Nuaym]
Her kim gunde 100 defa okursa fakirlik ve yoksulluk yuzu gormez.Kazancında bereket,rızkında bolluk olur.
500 Hasbunallahi ve nimel vekil
Kim bu Ayet-i kerimeyi okumaya devam ederse herhangi bir maksadına ulaşması icin bu kafidîr. Başınıza ne gelirse gelsin bu zikriyatı yapın Allah Azze ve celle'ye havale ettiğiniz her şey mutlaka hayırla sonuclanacaktır.
Korku ve sıkıntıları giderir kaygıları yok eder,allaha tevekkul sağlar.
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Sohbetler
- Gunluk Cekilecek Zikirler
-
12-09-2019, 07:11:10