Elhamdulillah muslumanım.Ama duşuncem kesinlikle bu yonde.

Herkesin kendi iradesi vardır tabii ki.Buna karşı bişey soylemiyorum fakat şoyle duşunelim.Cok dindar bir musluman ailesi duşunelim Turkiye'de.Cocuklarından biri muslumanlığı reddediyor ve farklı dinler araştırmaya başlıyor.Ailesinin tepkisi %90 karşı olacaktır bu duruma.Belki dovecektir.

Farklı ulkelerde doğanlarda da bu şekilde olamaz mı bu durum? Orneğin dindar bir hristiyan ailesinde bir cocuk muslumanlığı secmek istiyor fakat ailesi buna karşı cıkıyor.Oturduğu yerde cami yok.Dini yaşayamıyor.

Soruyorum.Sizler farklı bir ulkede farklı bir dine mensup ailede, bilgisayarın daha cıkmadığı bir donemde (1900lerin başı) dunyaya gelseydiniz hanginiz muslumanlığı secerdiniz? Ben kesin muslumanlığı secerdim diyen insanların oranı kac olurdu?

Peki son olarak biz musluman bir ailede, muslumanlığı yaşayan bir ulkede dunyaya geldik peki farklı dini yaşayan ulkede dunyaya gelenlerden ne ustunluğumuz var? Neden biz musluman bir ailede doğuyoruz onlardan farkımız ne?

Sizden ricam farklı kaynaklardan direk kopyala yapıştır yapmayınız.Sizin fikrinizi soruyorum.