--------- 1. BOLUM ---------

İnşaAllah ifadesi Allah izin verirse demektir. Yuce Allah bizlere Kuran’ı Kerim’de Kehf Suresi’nin 23 ve 24. ayetlerinde inşaAllah denilmesi gerektiğini şoyle bildirmiştir.

Hicbir şey hakkında: "Ben bunu yarın mutlaka yapacağım" deme. Ancak: "Allah dilerse" (inşaAllah yapacağım de). (Kehf Suresi, 23-24)

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) de inşaAllah demenin onemini bircok hadisi ile bildirmiştir:

Bir kişinin butun sozlerinde inşaAllah demesi, onun imanının kemalindendir. (Taberani)


“İnsanlar icin inşaAllah demekten daha faziletli itaat edicilik yoktur’ (Hadis-i Şerif)


ADNAN OKTAR: ‘İnşaAllah’ bir zikirdir. ‘La İlahe illAllah’ gibi, ‘subhanAllah’ gibi, ‘Allah-u Ekber’ gibi, ‘elhamdulillah’ gibi bir zikirdir. Allah’ı zikretmektir. Dolayısı ile bereketlidir. 17 haziran 2010 aksu_tv_kackar_tv

MaşaAllah ifadesi Kuran’ı Kerim’de Kehf Suresi 39. ayette yer almaktadır.

"Bağına girdiğin zaman, 'MaşaAllah, Allah'tan başka kuvvet yoktur' demen gerekmez miydi? ( Kehf Suresi, 39)

Bu ayette "maşaAllah" kelimesinin onemine dikkat cekilmektedir. MaşaAllah " Allah'ın dilemesiyle anlamında kullanılan bir ifadedir. Muminler Allah'ın yaratışındaki ustun sanatı ve kudreti ifade etmek istediklerinde maşaAllah, Allah ne guzel yaratmış der ve Allah'ı tesbih ederler.

MaşaAllah Ve İnşaAllah’ı Sık Sık Tekrarlamanın Onemi

Kucuk buyuk her turlu olay Allah'ın bilgisi dahilinde gercekleşir. MaşaAllah ve İnşaAllah ifadelerini kalpten hissederek kullanmak, cevredeki kişilere de her şeyin sahibinin Allah olduğunu, her olayın kaderde ve Allah dilerse gercekleştiğini hatırlatır. Her şeyi yapanın Allah olduğunu sık sık hatırlatmak insanlara cok buyuk fayda verir.

ADNAN OKTAR: İnşaAllah ve maşaAllah’da bir sır var. O sozlerde, o zikirde, dunya harekete geliyor. O zikrin icinde ozel bir etki var. Bakın, “inşaAllah maşaAllah, inşaAllah maşaAllah” dunya dayanamıyor. Kufur erimeye başlıyor, bu soze dayanamaz kufur. Ve Mehdiyet’in kılıcıdır inşaAllah, maşaAllah. Bir sır var ki, biz bu kadar ısrarlı soyluyoruz, tekrarlı soyluyoruz. Allah soyluyor “tekrar edin” diyor, biz de tekrar ediyoruz. (15 Ağustos 2011)

İnşaallah Ve Maşaallah Zikirleri Şirki Darmadağın Eder

Allah her şeyin uzerinde mutlak Hakim’dir ve her şeyi bir kader ile yaratmıştır. Bu kesin gerceğe iman eden muminler Allah’a bağlılıklarının ve teslimiyetlerinin bir ifadesi olarak konuşmalarında inşaAllah ve MaşaAllah ifadelerini sık sık kullanırlar.

ADNAN OKTAR: Bir şey gorduğumuzde; “maşaAllah, Allah ne guzel yaratmış.” Boylece şirkten kurtulmuş oluyoruz. ‘İnşaAllah’ da; Allah’ın izni ile, Allah’ın yaratmasıyla, Allah’ın kaderde yaratması ile. Her ikisi de anti-şirk kelimelerdir, ‘inşaAllah’ ve ‘maşaAllah’. Şirke darbedir. Şirki darmadağın eden iki kelimedir. Nur Suresi’nde Allah, Allah’a şirk koşmayanların dunyaya hakim olacağını soyluyor. Şimdi yarın ben bir şey yapacağım dersem eğer Allah’ı unutarak soylersem, Allah’ın yaratacağını unutursam bu şirk olur. Ama ‘inşaAllah’, ‘Allah’ın dilemesiyle’, ‘Allah’ın kaderde yaratmasıyla’ yapacağım dersen şirkten kurtulmuş olursun. Muşrik olmamış olursun. Bir de ‘bir şey ne kadar guzel dersen’ ona ilahlık vasfetmiş olursun. Ama ‘Allah ne guzel yaratmış’ dersen şirkten kurtulmuş olursun. ‘İnşaAllah’ ve ‘maşaAllah’ Ahir zamanda şirki parcalayan Allah’ın iki zikridir. Bu iki zikir şirki parcalar. Put parcalayıcıdır, inşaAllah... 17 haziran 2010 aksu_tv_kackar_tv

İnşaallah Ve Maşaallah İfadelerinin İslam’ın Dunya Hakimiyetindeki Onemi

MaşaAllah ve İnşaAllah kelimeleri Kuran’ı Kerim’de yalnızca Kehf Suresi’nde bir arada yer alır. Kehf Suresi ahir zamana bakan cok onemli işaretler taşır.

Bu kelimelerin ebced değerleri de mucizevi bir şekilde ahir zamana ve İslam’ın dunya hakimiyetine ait tarihleri verir.


MaşaAllah kelimesinin ebced değeri: şeddesiz 1987’e, şeddeli 2016
İnşaAllah kelimesi şeddesiz 1997, şeddeli 2027

ADNAN OKTAR: İnşaAllah, maşaAllah dedikce, dunya hakimiyeti adım adım ilerler. Bunun belirli bir sayısı var, inşaAllah ve maşaAllah’ın. O sayıya ulaşıldığında, hakimiyet de olmuş olacak, inşaAllah. Onun icin bol bol inşaAllah ve maşaAllah’ı kardeşlerimiz kullansınlar. ..İnşaAllah, maşaAllah adım adım İslam’a, İttihad-ı İslam’a yaklaşma demektir. Her dediğinde, bir adım daha yaklaşırsın, her dediğinde bir adım daha yaklaşırsın. Allah’ın kastettiği bir limit var, o limit doluncaya kadar, o dolduğunda tamamdır, inşaAllah. 20_mart2011 cay tv kanal avrupa

İnşaallah Ve Maşaallah Zikri Hz. Mehdi (A.S.)’In Talebelerinin Sırrıdır

Peygamber Efendimiz (sav) bir hadisinde Hz. Mehdi (as) ‘ın talebeleri icin “Onlardan (Hz. Mehdi (a.s.)’ın talebelerinden) biri bir iş yapmak istediği zaman inşaAllah bu işi yaparım der" diye buyurmuştur.

ADNAN OKTAR:... Mehdi (a.s.) talebeleri de, en cok ‘inşaAllah’ı Mehdi (a.s.) talebelerinde duyacağız. ‘İnşaAllah’ı, ‘maşaAllah’ı en cok kullananlar bu kilit kelimelerle dunyaya hakim olacaklar. Sırrıdır dunyanın; ‘inşaAllah’, ‘maşaAllah’. Dunya hakimiyetinin sırrıdır. Mehdi (a.s.) talebelerinin sırrıdır. Kilit kelimesidir. Kehf Suresi’nde acıklanmış bu. (24 Temmuz 2010 )

--------- 2. BOLUM ---------

Kuran’da gecen “inşaAllah” ve “maşaAllah” ifadeleri icinde cok geniş ve derin anlamlar ve rahmet vardır. “İnşaAllah” ve “maşaAllah” ahir zamanda şirki ortadan kaldıran ve Allah’ın zikri olan cok onemli iki ifadedir.

“İnşaallah” Ve “Maşaallah” Zikirlerinde Muslumanlar İcin Buyuk Bir Şifa Vardır

Dunyada meydana gelen her olay Allah'ın izniyle gercekleşir. Gercek imana sahip bir insan, yaşamının her anında bu bilincle hareket eder. Bu nedenle ‘inşaAllah’ kelimesi ile herşeyin Allah’ın izni ve Allah’ın kaderde yaratması ile gercekleştiğini zikreder.

Bir kişi yarın ben bir şey yapacağım derse ve eğer bunu Allah’ın yaratacağını unuturak soylerse bu şirk olur. Ama ‘inşaAllah’, ‘Allah’ın dilemesiyle, Allah’ın kaderde yaratmasıyla yapacağım’ derse Allah’ın izniyle hem şirkten hem de muşrik olmaktan kurtulmuş olur.

Diğer taraftan eğer bir kişi bir guzellik gorduğunde bu guzellik icin “ne kadar guzel” derse ona –haşa- ilahlık anlamı yuklemiş olur. Fakat “Allah ne guzel yaratmış” anlamına gelen “maşaAllah” ifadesini kullanırsa şirkten korunmuş olur.

ADNAN OKTAR: Bana boyle bir melodi gibi geliyor inşaAllah, maşaAllah. Cok guzeldir inşaAllah maşaAllah. O zikri yapanlar, dunyaya hakim olacaklar, inşaAllah. O zikri bol yapanlar dunyaya hakim olacaklar. Hz. Mehdi (a.s.) talebelerinin damgasıdır inşaAllah, maşaAllah. Muhrudur, onların alametidir. Biz de Hz. Mehdi (a.s.) talebeleri olduğumuz icin, bizim muhrumuz; inşaAllah, maşaAllah. (20 Ağustos 2011 tarihli A9 TV)

Ahir Zamanın İki Değerli Şahsı Hz. İsa (A.S.) Ve Hz. Mehdi (A.S.) İnşaallah Ve Maşaallah Zikirlerini Cok Kullanacaklardır

Hz. İsa (a.s.)’ın adının ilk harfi olan “İ” “inşaAllah” zikrindeki “i’harfine, Hz. Mehdi (a.s.) isminin baş harfindeki “M” ise “maşaAllah” ifadesinin ilk harfine de bir yonuyle işaret eder. Bu kuşkusuz Yuce Allah’ın yarattığı mukemmel bir sırdır. Cunku ahir zamanda İslam ahlakının dunya hakimiyetine vesile olacak bu değerli şahıslar “inşaAllah” ve “maşaAllah” zikrinin herkes tarafından cok kullanılmasına da vesile olacaklardır. Hz. İsa (a.s) “inşaAllah” ifadesini gercekleştirdiği mucizelerde sık sık zikredecektir. Bu gercek Kuran’da şoyle bildirilmiştir:

“İsrailoğulları'na elci kılacak. (O, İsrailoğulları'na şoyle diyecek "Gercek şu, ben size Rabbinizden bir ayetle geldim. Ben size camurdan kuş biciminde bir şey oluşturur, icine ufururum, o da hemencecik Allah'ın izniyle kuş oluverir. Ve Allah'ın izniyle doğuştan kor olanı, alaca hastalığına tutulanı iyileştirir ve oluyu diriltirim. Yediklerinizi ve biriktirdiklerinizi size haber veririm. Şuphesiz, eğer inanmışsanız bunda sizin icin kesin bir ayet vardır."” (Al-i İmran Suresi, 49)

Hz. Mehdi (a.s.) ve talebeleri de tum yaptıkları calışmaların Allah’ın izniyle gercekleşeceğini bildikleri icin her zaman “inşaAllah” ifadesini kullanacaklardır. İşlerinde kazandıkları başarının gercek sahibinin Allah olduğunu bildikleri icin de Allah’ı yucelterek “maşaAllah” diyecekler ve bu iki zikri sıklıkla kullanacaklardır.

ADNAN OKTAR: İnşaAllah, maşaAllah, o bolgeye gelecek felaketi onler, bir. Dunya hÂkimiyetinin anahtarıdır, iki. İnşaAllah; Hz. İsa (a.s.) “inşaAllah” diyordu, oluyu kaldırıyordu. “İnşaAllah” diyordu, yuzune suruyordu, hastalıklı yuze, tedavi oluyordu maraz hastalığı. “İnşaAllah” diyordu, goze suruyordu, kor goz acılıyordu. Hz. Mehdi (a.s)’da; MaşaAllah. M harfi- Hz. Mehdi, “MaşaAllah” M ile başlar, Hz. İsa da; İ harfi Hz. İsa (a.s)’a işaret eder. İnşaAllah ve MaşaAllah, bu ikisi dunya hÂkimiyetini sağlayacak, inşaAllah. Hz. Mehdi (a.s.)’ın da guzelliğin uygulanmasında, her şeye “MaşaAllah” diyor. Guzellik gorur, “maşaAllah” der. Allah’ın tecellisini gorur, “maşaAllah” der. Hz İsa (a.s) da der, ama Hz. Mehdi (a.s)’a işaret eder. “İnşaAllah”, “maşaAllah”, dunya hÂkimiyetinin anahtarıdır. O titreşim, İnşaAllah-MaşaAllah’ın titreşimi, dunya hÂkimiyetini sağlıyor işte. Allah onu vesile ediyor. Felaket gelemiyor, hikmeti budur. (10 Kasım 2011, A9 TV)
__________________