Ozellikle diğer başlık bir soru ile başladığı icin kilitlendiğinden burada bu konu acmak zorundayım.İmani bir mesele olan fetret konusunun kolayca anlaşılamayacağını tahmin ediyordum.Ama yine anlamak isteyerek okunacağını duşunduğumden cevap vermek konusunda kendimi mecbur hissettim.
İslam'ın bozulan(tahrif edilen) diğer kitaplar uzerine geldiği bilinir.Hristiyanlık da bozulmamış haliyle haktır.Fakat şuan icin tahrifin boyutunu kestiremeyeceğimizden kesin birşeyler soylemek yanlış olur diye duşunuyorum.
Dikkat edilirse burada tahrif edildiği soylenmiştir.Zaten edilmediğini soylemek Kuranla celişmektir.Tahrifin boyutu derken fetret ehli mi yoksa bilip te iman etmeyenler mi anlamında kullanılmıştır.Burada kesin hukum vermekten kacmış olduk.
Soylediklerim iki buyuk mezhebin goruşleridir.Bir de Şafii mezhebinden kendi mezheb goruşune uygun iki ilim deryasının Gazali ve Said Nursinin goruşlerini ele almak suretiyle Şafii mezhebinin goruşunun daha tercihe şayan olabileceğini soyledik.İkisi de buyuk alim.Bediuzzamanı gunumuz diyalogcuların siyasette duştukleri halden tenzih ediyoruz ve Gazali ile aynı kefeye koyuyoruz.
Arapcada şehadet iki anlamda kullanılır.Bir şehid olma ikincisi tanıklık demektir.Risalede gecen şehadet tanıklık anlamındadır.Dikkatlice okursanız ustad imam gazalinin aynısını ifade etmektedir.
Aslında gazalinin 3 gruba ayırdıkları ile iki mezhebimizin goruşleri dahi olayı anlatacak derecededir.Uyarılar icin herkese teşekkur eder Allah razı olsun derim.Ama kulaktan dolma bilgileri analiz etmeden burada hukum vermenin İslami acıdan zararı daha buyuktur ben de bu konuda her yerde tekrarladığım gibi uyarıyorum..
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Sohbetler
- ehli kitab ile ilgili durum
-
12-09-2019, 07:07:15