Selamun aleykum kardeşlerim,

Oncelikle hepinize Allah'tan hayırlı gunler diliyorum.

Bir suredir Kur'an'dan sebepsiz bir şekilde soğumuştum.Buna ceşitli cevresel faktorler sebep oldu.Neyse uzatmayayım.Kesinlike dalga gecmediğimi de belirteyim.

Bundan 1-2 gun once tekrar okumaya başladım.Okudukca yine ısınmaya başlamıştım.Fatiha,Nas,Felak,İhlas.Sırayla istediğimi okuyordum.Neyse okudum.Hem de cokca okudum.Kalbim ferahladı.Fakat okuduktan bir muddet sonra fena vesveseler ve sıkıntı başladı.Şeytan surekli bana bu ayetleri okuyarak şirk koştuğumu,bu ayetlerden medet umduğumu vesvese ettiriyor.Halbuki ben sadece Allah icin okumak niyetindeydim.Onu methetmek,ovmek icin.Allah rızası icin yani.

Fakat bu vesveseden kurtulamadım ve kendimi muşrik gibi hissettim.Surekli kelime-i tevhid getirip durdum.Okumayı bırakınca rahatlıyorum.Okuyunca yine vesveseler başlıyor.Bir tek bununla ilgili değil,namazla ve abdestle ilgili vesveseler de başladı.Şimdi bu olay zincirini ozetleyeceğim lutfen dalga gecmeyin,doğrudur.

Namazı nasıl kılarsam kılayım,kabul olmadı tarzında vesveseler oluyor.

Bunu da gectim,yakın tanıdıklardan birinden şirkle ilgili bir mesaj aldım.Hani dini hikaye turunden.Listedeki herkese gondermiş ama bu beni korkutmuştu.Uzerime alındım

Sonra annem birden bire yanımdan gecerken(temizlik yapıyordu) "bakara 15" dedi.Anneme dedim "anne ne dedin?"Dedi "ne dedim?".Dedim "bakara 15 derken?"Dedi "farkında olmadan soyledim."Dedim "niye soyledin?".Dedi "dalmıştım bilmiyorum.aklıma aniden o geldi".Sonra actım okudum Bakara 15'i.Devamında gelen ayetlerde yine şirk geciyordu galiba.İyice şirk koştuğumu duşundum.

Demek istediğim yani bunu yazma amacım siz siz olun boyle vesveselere kapılmayın.Bircoğunuz belki benim bu konuyu başka amacla yazdığımı duşunmuştur başında ama şimdi anladım.Okumaya devam ediyorum inşaAllah.Şimdi sorularıma gelirsek;

1-)Şimdi arkadaşlar butun bu olaylar şeytanın vesvesesi sonucu olabilir mi?
2-)Şeytan ailemdeki kişileri kullanarak hayırlı işler yapmama mani olabilir mi?(vesvese vererek)

Allah yardımcınız olsun.