himmet:dua istemektir.Dua Allah c.c ye yapılır.sizin bir kişiden dua istemeniz dua değildir.Bu bir ricadır.Benim icin ALLAH c.c'ye dua et demektir.
Bu konu hassas ve bir okadar basit bir konudur.
Bu işi yapanların %1lik kısmı ancak yanlş yapıyor olabilr bunun nedenini acıklayacam aşağıda.
Bu işlere şirk diyen kendisi birini dinden cıkardığı icin yani muslumana kafir dediği icin kendi imanını kaybeder bunun icin hassastır.birine şirke giriyorsn derken kendinz dininizden olmayın.
şimdi bu işlere şirk diyenlerin yanlış anladığı ve kaynak olarak surekli verdikleri ayeti kerime Fatiha suresinin ''ancak sana kulluk eder ve ancak senden yardım dileriz''ayetidir.
Evet ayet doğrudur.insanlar ancak Allaha kulluk eder ve ancak yardımı ondan beklemelidr.Cunku herşeyi yaratan Allahtır.
Burda onemli olan niyettir ve ne istediğini bilmektir
.
İlk once bir sıkntı ile karşılaşldğında Allahu tealanın Kur'anda belirttiği gibi
sabrederek ve namaz kılarak Allahtan yardım beklenmelidir.Eğer gercektn inanarak yaparsanız bunu goreceksiniz ki istediğinz olacaktır yada sizin istediğiniz size o an mantıklı hoş gelmiştir ama Allah c.c daha hayırlı bir kapı acar daha iyisini verir yada dunyada kabul olmayan duanız sevap olarak hanenize yazılır.Eğer acil bir durum varsa ilk once Allahım yardım et diyip sonrada himmet istenebilir.Cunku yardım eden ALLAH tır
yani ilk once kendisi samimi bir şekilde Allah c.c den yardım istemelidir.
Kişi dua ederek Allah c.c den kendisinin isteyipde kabul olmadığını duşunduğu dua icin sonra başkasından yardım istenmelidir gibi bir anlam cıkarmayın tovbe haşa

başkalarına rica edin sizin icin Allah c.c ye dua etsin boylece Allah c.c ye daha kalabalık gitmiş olursunz.Kalabalık olarak dua edilmesi daha uygundur ve Muslumanların bir birininin derdine ortak olması yardımlarına koşması ALLAH c.c daha cok hoşuna gider.Esas yardım edenin kim oldğunu bildikten sonra istediğinz kişiden yardım isteyin cunku onun size yardım etmesi bile onu Allahın yaratmasıyla olur.Siz Asıl yardım edenin kim oldğunu unutmayn yeter ve gelen yardımıda ALLAH C.C İSTEMESİ İLE OLDĞUNU UNUTMAYIN YETER.
Yani bu işe şirk diyenler eğer birinden dua istiyorlarsa bana dua et kardeşim, arkadaşım, anne diye dua bekliyorlrsa tovbe haşa kendi mantıklarına gore ALLAH c.c ile aralarına aracı koyuyorlar eğer aracı varsa tovbe haşa kendi mantıklarına gore Allah c.c ona torpil mi gececek

Evet şirk diyenlerin yaptğı hataları himmeti yanlış yorumlamalarından kaynaklanmaktadır.Halbuki o şirke girdiklerini idda ettikleri kişilere sorsalar ki ?Sen asıl yardım edenin kim oldğunu bilmiyor musun?buna her musluman direk Allah diyecektr zatn

Evet bir diğer yanlış bir başkasından dua istemenin ona Allah torpilmi gececek gibi duşunmesidir halbuki Kuranda ustunluğun takva ile olduğu ayetini unutuyorlar.yani takvalı birinin duası takvası duşuk birinin duasına gore daha ustundur.Bir peygamberin duası ile bir alimin duası, sizin Allaha duanızla aynı etkiyi yapmaz.Cunku takva olarak onlar ALLAH c.c katında daha yuksektir.Siz dua edersiniz beklersiniz duanıza henuz cvp gelmiyor başkalarından dua istersiniz yani yukardada yazdığımz gibi Allah c.c nun kapısına daha kalabalık dayanmış olursunz ama bu kadar kişide bulunan takvadan daha ustun takvalı birinden dua istersiniz bu binlerce kişinin duasından daha makbul olur.Evet ALLAH c.c nun kapısına binlerce kişi giderek daha kalabalık olrsnz ama takva yoksa kuru kalabalık gibi olur.cunku tekrar hatırlatayım ALLAH katında ustunluk takva iledir.
Peki bu alimlerin ve yardım istenen peygamberlerin himmeti oluyorsa neden şuan savaşlar var teror var fakirlik var vs diyenler icin bunun bir cok sebebi olabilir
1.si yardm istediğin alime gercektn inanıyormsn onu seviyor musun?
2.si yardım istediğin peygamberi nekadr seviyorsun onun yolundan nekadar gidiyorsnz
3.bu mubarek insanlar(takvaca ustun insanlar)dan istediğiniz şeyler şeriata uygunmu
4.istediğinz dualar Allahın kanunun larına aykırımı
5.Unutmayn Allah c.c bize diyorki;Savaş, hoşunuza gitmediği hÂlde, size farz kılındı. Olur ki, bir şey sizin icin hayırlı iken, siz onu hoş gormezsiniz. Yine olur ki, bir şey sizin icin kotu iken, siz onu seversiniz. Allah bilir, siz bilmezsiniz.(bakara 216)
yani şuan terorun olması yada savaşın olması bir sınav olabilir.
yada bizim yaptğmz kotuluklerden dolayı kotulklere goz yumduğumzdn dolayı bunlar devam ediyor olabilir bu konuda ALLAH c.c yu suclayamayız
“Başınıza gelen herhangi bir musibet, kendi ellerinizle işledikleriniz yuzundendir. (Bununla beraber) Allah coğunu affeder.” (Şûra 42/30)
“Allah, insanlara hic bir şeyle zulmetmez. Fakat onlar kendi nefislerine zulmederler…(Yunus 10/44. Zuhruf 43/76. Nahl 16/33
not:bu işi yanlş yapan kişiler ise niyeti sağlam olmayan asıl yardımın Allahtan geldiğini unutan bu kişilerin yardım ettiğini duşunenlerdir.Halbuki o kişiyi de senin yardımına gonderen yada sana yardım gelmesi icin dua etmesine musade eden ALLAH c.c dur