Arkadaşlar oncelikle yazımı sonuna kadar okumadan hakkımda bir yorumda bulunmayın ben hic bir inanca burada saygısızlık yapmak istemedim. Yaptıysam da soyleyin duzeltmeye calışırım cunku yazdıklarımı şuan aklımda ne varsa direk yazıyorum belki normalde yazmayacağım şeyler yazmış olabilirim.
19 yaşındayım bu zamana kadar Musluman biri olarak yaşadım. 5 vakit namaz kılmasam da cumalara gittim oruclarımı eksiksiz tuttum. Ağzımdan salak, geri zekalı vb. den ileri kufur cıkmamıştır. Yani Musluman gibi yaşamaya calıştım cunku Muslumandım halen de Muslumanım.
Lakin araştırdıkca bir şeyler oğrendikce bir bilinmezliğin icine doğru surukleniyorum. İslam forumlarında dolaşınca inanmak mantıklı diyorum sonra bir ateist sitesine giriyorum veya agnostisizm sonra bu da mantıklı diyorum yani kim ne derse ona inanıyorum. Kendi kararımı kendim veremiyorum acıkcası vermek istemiyorum duşunmekten korkuyorum. Unlu bir duşunur vardı: "bu konuları cok duşunurseniz delirirsiniz" demişti. Bende o hesap duşundukce dahada bir bilinmezin icine duşuyorum ne yapacağımı şaşırdım. Misal ;
Şimdi diyelim ki başladım nedir ne değildir bir beyin fırtınası yapmaya kalkıyorum, mesela doğuyoruz belli bir zaman sonra oluyoruz, yani bu niye boyle amac ne bizim olmamızdaki ?. Olunce ne olacak yeniden mi doğacağız hicbir şeyi hatırlayamadan yada bir hic mi olacağız yoksa sonsuza kadar ahirette mi olacağız yani acıkcası hicbiri mantıklı gelmiyor şuan icin. Sonsuza kadar ahirette ne yapacağız yani sonucta ? Bir insan sonsuza kadar nasıl yanabilir yada cennette sonsuza kadar ne yapar yani. Veyahutta toprak altında curuyeceğiz hicbir şey olmayacak. Peki bu nasıl olacak hic bir şey hissetmiyecekmiyiz. İşte daha bir suru şey boyle beynimi kurcalıyor bir başlıyorum boyle uzayıp gidiyor. Bir turlu mantıklı bir şeye ulaşamıyorum ama Ateist veya Agnostik olmak istemiyorum ki cok korkuyorum yani boyle bir şey varsa duşunsenize dunyada canımız sıkıldığında 1 dakika bir omur gibi gecmezken cehennem diye bir şey varsa o ateşin icinde zaman nasıl gececek. Ayriyeten bir insanında sonsuza kadar orada ateşin icinde kalması ne kadar mantıklı acaba ? Yani ben haşa yaratan olsam dunyanın en cani adamı bile olsa sonsuza kadar onu orda yakmam vicdanım elvermez ki İslamın bize anlattığı Allah bunu nasıl yapar ? Ayriyeten Allah kendisini neden gostermeden ona inanmamız gerektiğini buyuruyor. Bunu da cok duşundum tamam gosterse belki herkes inanır o zaman ne anladık ama demiyor muyuz Allah sizden kendisine ibadet etmenizi istiyor e gorsek o zaman ibadet ederiz neden kendisini gizliyor bizi boyle bir celişki icinde bırakıyor. Sonsuza kadar ateşin icinde yanmak gibi bir cezayı ance gorup de inanmayan biri hakeder bence. Musluman olmayıp cok iyi birinin de sonsuza kadar cehenneme gitmesi ne kadar adil ? Din değiştirmek kolay mı adam Hristiyan bir toplumda doğduysa dinini bırakıp nasıl Musluman olacak ? Cok zor şeyler bunlar.
Şuan icin bana yinede ne olursa olsun İslam mantıklı geliyor niye mi korktuğumdan bu Allah korkusu gor yada gorme inan yada inanma zorundayım inanmaya. Ben ne zaman oleceğimi bilmediğim bilemeyeceğim bir dunyada 24 saatimin yarım saatini ibadete ayırmayarak oldukten sonra %50 şansa(ahiret var yada yok) girmeyi hic duşunmuyorum acıkcası. Cunku yoksa sonucta pek bir şey kaybedeceğimi duşunmuyorum namaz kılarak oruc tutarak kime ne zararım var (hem ayriyeten insanı daha sakin yapıyor bu ibadetler (beni oyle yapıyor acıkcası)) diğer yandan bunları yapmayarak ta omrumu ya ahiret varsa diyerek de gecirmek istemiyorum. Duşunseniz de ne kadar buyuk bir risk icinde yaşıyorsunuz bu soru insanın hafızasından nasıl cıkabilir " Ya ahiret varsa ? Ne olacak ne yapacağım o zaman ?? Ama gormediğim bir Tanrıya inanmak ne kadar doğru ?? (Sonuc olarak: Bu durumda da gormezden gelmek zorundayım de mi ? Olene kadar bu soru aklımı kurcalayacağına ne yapayım mecbur ibadet edeyim o zaman. demek zorunda kaldım en son bakalım ilerde ne olcak.
E sen kararını vermişsin daha ne burada bize soru soruyorsun diyebilirsiniz fakat ben sadece şans uzerine inanmak istemiyorum. Yani korktuğum icin değil gercekten oyle olması gerektiği icin inanmak istiyorum ama bu beyin fırtınalarına rağmen bunu sağlayamadım Boyle bir şeyi duşunmeye başlayınca bile başım ağrıyor inanın o kadar bir bilinmezliğin icine duşuyorum ki pes ediyorum yani. Sen kıl namazını tut orucunu gerisini boşver diyesin geliyor. Arkadaşlar inanın bunlar kucuk bir bolum aklımda o kadar soru varki buraya yazmakla bitmez.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Sohbetler
- Neye inanacağımı şaşırdım.
-
12-09-2019, 07:02:00