Allah’ın Sevgisine Nasıl Erilir?

Bu yazıda -inşallah- Allah’ın sevgisine nasıl kavuştuğumuzupaylaşacağız.

Evet, kalpten Allah’ın sevgisini hissediyorum; Cunku Rabbimdenheran ilahi ipucu geliyor, cok zevkli bir hayat. Allah sizinle sureklikonuşuyor.

Yazıları yazarken, birine birşey diyeceğimde, birşey yaparken, eğerkineticesi olumsuz olacaksa, yapmamam, soylememem, yazmamam icin, mutlaka Allahbir uyarı gonderir. Bendeniz bunlara ilahi ipucları diyorum.

Defalarca şahidim, Uyarıyı dinlemezsem hic iyi olmuyor. Buuyarıların bazıları şunlar:

Tam o işi yapacakken, yazıyı yazdığımda veya tam konuşacakken anidenbirşey oluyor, telefona mesaj geliyor, elektrik gidip geliyor, bilgisayar anlıkkitleniyor, komşudan tıkırtı geliyor, cam acıksa bir kuş otuyor, vs. daha cok…

Evet Rabbim beni seviyor, ne diyor Hadis-i Şerifte Cenab-ı Hak:

Hz.Ebu Hureyre (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalÂtuvesselÂm) buyurdular ki:
"AllahTeÂla Hazretleri şoyle ferman buyurdu:
"Kim benim veli kulumaduşmanlık ederse ben de ona harp ilan ederim. Kulumu bana yaklaştıran şeylerarasında en cok hoşuma gideni, ona farz kıldığım (aynî veya kifaye)şeyleri eda etmesidir. Kulum bana nafile ibadetlerle yaklaşmaya devameder, sonunda sevgime erer. Onu bir sevdim mi artık ben onun işittiği kulağı,gorduğu gozu, tuttuğu eli, yuruduğu ayağı (aklettiği kalbi, konuştuğu dili)olurum. Benden bir şey isteyince onu veririm, benden sığınma talep etti mi onuhimayeme alır, korurum. Ben yapacağım bir şeyde, mu'min kulumun ruhunukabzetmedeki tereddudum kadar hic tereddute duşmedim: O olumu sevmez, ben deonun sevmediği şeyi sevmem."(BuhÂrî, Rikak 38.)

İlahi ipucları gonderiyor. Cunku Allahinsanlarla olaylarla konuşur.

Biliyorsunuz ilk insan Hz Adem AS’ın oğlu Kabil, kardeşi Habil’ioldurmuştu ve cenazenin başında ne yapacağını bilememişti.

Allah, bir karga gondermiş, yeri eşelediğini gorunce ne yapmasıgerektiğini anlamıştı.

“Nihayet Allah, ona kardeşinin olmuş cesedini nasıl ortupgizleyeceğini gostermek icin yeri eşeleyen bir karga gonderdi. "Yazıklarolsun bana! Şu karga kadar olup da kardeşimin cesedini ortmekten Âciz miyimben?" dedi. Artık pişmanlık duyanlardan olmuştu.” (Maide suresi, 31. ayet)

BAZI İBADETLERİM

İlahi ipucları ile inşallah yaptığım zaman Allah’ın sevgisini kazandığımıduşunduğum bazı ibadetlerden acizane ornek olması icin bahsetmek istiyorum:

Bendeniz, beş vakit namaz ve ramazan orucunun dışında, (bu sene ramazanda hastalıklarımdan dolayı, ilkve son gun, ptesi perş oruc tutabildim, geri kalan 20 gun fidye verdim), yani farzların dışında şunları yaparım:

Ekim’den başlayarak Mayıs’a kadar (onceden ptesileride) Perşembe gunleri nafile oruc tutarım. Ayrıca kandil, aşure gunu,arefe gunu gibi ozel gunlerde de oruc tutmaktayım.

Nafile demek, boşuna demek değildir. Nafile ibadet, yapılması farzgibi emir olmayan, fakat yapıldığında cok sevap olup Allah’ın sevgisine erdirenibadetlerdir.

Pazartesi ve Perşembe sabah namazlarına erkenkalkar, namazı kılıp 250 kişilik dua listeme baklava yiyerek (ağlamak bana baklavadan lezzetli geliyor) uzun uzun dua ederim.

Uzun uzun baklavalı dua ediyorum, ki kabul olunan coktur.

Her sabah guneşin doğuşuyla, Nefsin ve şeytanın vesvesesindenkorunmak icin, 41’er kez Ayet-el Kursi, Felak, Nas okuyorum; akşamları ise7’şer kez…

Guneşin doğumundan 45 dk gecince bu sureler bitiyor vehemencecik tam bir hac ve umre kadar sevabı olan iki rekat işrak namazıkılıyorum.

Ayrıca hergece ve gunduz okuduğum 132 salavatın ve 11ihlas+1fatihanın sevabını Efendimizin SAV, ehlibeytin ve ashabın ruhuna hediyeederim.

Artı maddi manevi rızklarının artması icin25 kişinin ruhuna da hediye ediyorum.

Sevgili ​dostlar, akşam ezanı ile gun biterbenim icin. Akşam ezanı ile adeta uzlete cekiliyorum. Yani yalnız kalıyorum.Rahat ağlamak icin. Yoksa konsantre olamıyorum. Annem, hem benim, hemde oturmaodasının kapısını kapatıyor.

Cunku, dunya muminin zindanı, kafirin cennetidir, Azgulun, cok ağlayın, der Efendimiz SAV.

Akşam namazı olan 5 rekat sonrasında 6 rekat evvabin namazıkılıyorum.

Normalde 22-22:30 gibi yatıyorum, fakat şeker olduğu icinayaklarım yanıyor. Gozlerimi acamıyorum ama uykuya gecmem bazen 12’yi buluyor.

Bu yuzden, Sabah namazı, dua, sureler, işrak namazısonrası bir saat uyuyup sabah 9’da kuşluk namazı alarmıyla uyanıyorum.

2+2 rekat Kuşluk namazını kılıp kısa sabah duasıediyorum. Kahvaltı sonrası, guzel, kısa bir yazıyı sayfamda yayınlayıp email grubumuzamail atıyoruz.

Bunlar, yani işrak, kuşluk, evvabin namazları sevabı cokolan nafile namazlardır.

Kılıyorum, Cunku Allah’ın ilahi ipucları ile benisevdiğini anlıyorum.

Her Perşembe yavaşta olsa arapca Yasin suresi okurum.

MACTA ZAMANI BOŞA GECİRMİYORUM

Mutasavvuf Yazar Osman Nuri Topbaş Hocaefendi şoyle der:

“Hakikati idrak etmiş bir insanın bu dunyada boşagecirecek bir an’ı yoktur.”

Vaktim boşa gecmesin diye bolca sohbet dinliyor ve suzulenbilgileri hayat tecrubelerimle harmanlayıp blog sayfam icin yazılar yazıyorum.

Onceden (2003) Ligtv’ye uyeydim, israf diye kapattırdım,kitaptan okumuşsunuzdur.

Mac izlemeyi severim ama Şimdilerde mac izlerken şunlarıyapıyorum.

1-) Mac izlerken Sesi kısıp akıllı telefonumdan youtubeyada radyo sohbeti acıp dinlerim.

2-) İzlerken sesi kısıp zikir yaparım. Salavat, La ilaheillallah, Tevbe Estağfirullah…

Dostlar, dunyaya birkez geliyoruz, olum yaklaştı, birazsevap biriktireyim.

Nasılsa kabirde bol bol uyuyacağım inşallah.

Sevgili Dostlar, eğer tatmadıysanız, NAMAZA başlamanızı vegercek huzura kavuşmanızı cok icten niyaz etmekteyiz. Cunku herkesi cokseviyorum.

Elbette, Ahirette mukafatı coook fazladır, ama inşallahdunyada da, O kadar cok huzur bulacaksınız ki, tatmış biri olarak, inanın bana…

Ama nefis ve şeytan namazı bıraktırmak cok uğraşacaktır.Onlarla inatlaşın.

Zaten inat duygusu, haram ve gunahlara girmeme, ibadettenuzaklaştırmak isteyen nefis ve şeytana karşı inat edelim, diye verilmiştir.

Şeytan ve nefsimizemağlup olmamak icin şimdi hemen namaza başlayalım.
Başlayalım ki namazınmanevi zevkini tadalım...

Eğer namaz kılmasınıbilmiyorsanız, internetten "abdest nasıl alınır, namaz nasılkılınır, beş vakit namazın kılınışı" konularını inceleyebilirsiniz....

Haydi bunca nimet veren Cenab-ıAllah’a teşekkur icin namaza başlamaya .....
Allah hepimizi cennetinekoysun İnşallah. (Amin)

Celalin Penceresinden