Selamun Aleykum, hayatımdan bir kıssa anlatacağım ozellikle aşm meşk gibi konularda isyan adanlere. Tabi onların derdini de kucumsemiyorum ama yazımı okuyunca bir şeyler dank edecektir inşAllah.
Aynı acıyı daha once 3-4 yıl kadar once de yaşamıştım. Şimdi şukrun sağlığın kıymeti icin hayattan canlı orneğimize gecelim...
Once hafif mide yanmaları başladı. Doktora gittik, endoskobi yapıldı 12 parmak barsağında ilhitap dendi, ilaclar yazıldı gonderildik.
Sonra korkunc bir mide yanması ve kusma ile hastalık alevlendi. O kadar şiddetliydi ki acıdan ağlıyordum. Oyle kolay kolay da ağlamam acı eşiğim yuksettir.
Acile gittik gedik birkac sefer, fayda etmedi serumlar. Sedye de inleye inleye zıplıyorum acıdan, oğuruyorum midemi senki kırk yerinden cekiyorlar icerde.
4-5 gun hicbir şey yiyemedim. Su bile icemedim. Anında geri gonderiyordu mide.
Sonra genel cerrahi servisine gittik, ALLAH bin kere razı olsun yatırdı adam. Kac litre serum yedim 2 gunde bilmem. Damardan iğne kolda serum ağızdap tablet şurup 5 gunun sonunda ilk yemeğimi yedim.
Yemegi kopeğin onune doksen bu ne lan der. Nimete değil sitemim yanlış anlışılmasın, pişirilişine. Hastane de yatanlar bilir hasta yemekleri ozel cıkar.
Gram tadı tuzu yok, saman gibi. Ama o yemek var ya, normalde bi kaşık yemezsiniz o derece tadı tuzu yok bana halil ibrahim sofrası gibi geldi. Ziyafet cekiyordum cennete gitmişim de şolen hazırlanmış gibiydi.
Belgesellerde hayvanlar korkarak yer ya, aceba yine yanacak mı kusacak mıyım diye korka korka yiyordum. Evet yemeği normal bi insana versen kufrederdi belki ama ben o yemeği yediğim icin bayramlık cocuklar gibi mutluydum.
O saman gibi yemegin gelmesi icin saatleri sayıyordum.
Bir bardak su sizin icin ne ifade eder?
Ben ALLAH a bir bardak su icebiliyim oleyim dedim, olmek icin dua ettim.
Bir bardak su icin ne veriri siniz?
Ben bir bardak su icin omrumu vermeye razıydım.
Ağlaya ağlaya sedyede zıpladığım gunler geride kaldı, bu arada 3-4 senedir ağzıma alkol de surmedim.
Yemek yedikten sonra şukur ediyoruz ya hani, YETMEZ!
Yiyip icebildiğin icin ayrıyetten şukur etmek gerekli..
Aşk meşk ayrılık vs dert etmeyin bunları.
Asosyallik tipsizlik arkadaşsızlık kafanıza bile takmayın.
Bir haftadır hayallerimde sadece su icmek ve bi lokma ekmek yemek vardı. Luks arabalar guzel kızlar yoktu. Koşkler yoktu.
Sadece bi bardak su ve bi lokma ekmek.
O yuzden benim niye bir şeyim yok demeyin zenginlere bakıp ta, bi tabak yemek yiyip bi bardak su icebiliyorsanız ustune bırakın zengin olmayın sevgiliniz olmasın arkadaşınız olmasın.
Benim gibi insanların elindeki şişe suya kıskanarak imrenek bakmadan ne kadar buyuk nimetlerin icinde olduğunuzu fark edin.
Yemek yiyebiliyor ve icebiliyorsanız ŞUKREDİN!!!
Halk icinde muteber bir nesne yok devlet gibi
Olmaya devlet cihÂnda bir nefes sıhhat gibi.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Sohbetler
- Yemeğe icmeye değil yiyip icebilmeye de şukretmek
-
12-09-2019, 07:00:06