Doctor Who'da Yeni Doktor Kim Olmalı?

Tartışmalar başladı!

Doctor Who’da beklenen oldu ve Peter Capaldi ikonik rolden ayrılacağını acıkladı. Gectiğimiz gun BBC Radio 2’ya konuşan Capaldi, “Doctor Who’nun gelecek sezonu benim son sezonum olacak, artık ilerleme vaktinin geldiğini hissediyorum.” dedi ve dizinin bircok hayranını yeni Doktor’u duşunmeye teşvik etti.

Karşınızda Doctor Who’da Peter Capaldi’nin bayrağını teslim alabilecek 10 isim…

Ben Whishaw
Neden Cok İyi Olur?: David Tennant ve Matt Smith’i sevmemizi sağlayan butun fiziksel ozellikler Ben Whishaw’da mevcut.

Olabilir Mi?: Pek mumkun değil. Oyuncunun onumuzdeki uc yılı sinema yuzunden dolmuş durumda.

Sheridan Smith
Neden Cok İyi Olur?: İngiltere sahnesinin yukselen isimlerinden biri olan Sheridan Smith, kolaylıkla kendine ozgu mizahı sayesinde bu rolun altından kalkabilir.
Olabilir Mi?: Fena değil. Oyuncu daha once Lucie Miller roluyle dizide yer almıştı. Neden daha buyuk rol kapmasın ki?

Rupert Grint
Neden Cok İyi Olur?: Harry Potter’daki rol arkadaşları Daniel Radcliffe ve Emma Watson kadar kariyer konusunda şansı yaver gitmeyen Rupert Grint’in kurtuluşu bu rol olabilir.

Olabilir Mi?: Daha once sıkca dizilerde yer alan Grint, bu sene Snatch ile ekranlarda olmaya hazırlanıyor.

Sacha Dhawan
Neden Cok İyi Olur?: Listedeki diğer isimler kadar tanıdık olmasa da Sacha Dhawan, Doktor’u hak ettiği karizmada gostermeyi başaracaktır.
Olabilir Mi?: Dhawan gibi genc bir oyuncu boyle bir rolu asla reddetmez.

Paterson Joseph
Neden Cok İyi Olur?: Peep Show’da komik yonunu, The Leftovers’ta dramatik yonunu gosteren oyuncu; bu rolun duygu değişimlerinde muazzam bir katkı sağlayabilir.
Olabilir Mi?: Belki. Daha once bircok kez ismi Doctor Who ile birlikte anılan oyuncunun bir turlu Doktor olamamasının bir sebebi olmalı.

Tim Roth
Neden Cok İyi Olur?: Cunku o Tim Roth!
Olabilir Mi?: Tahmin etmesi zor. Daha once bircok kez dizi projelerinde yer alan oyuncunun Twin Peaks’in yeni bolumlerinde yer alacağını biliyoruz. Hazır televizyona donmuşken neden olmasın?

Gugu Mbatha-Raw
Neden Cok İyi Olur?: En son Black Mirror’da izlediğimiz Gugu Mbatha-Raw, şu sıralar İngiltere’de populerliğini arttırmaya devam ediyor. San Junipero’daki performansını goz onune alırsak kendisini Doktor olarak zaman atlarken hayal edebiliyoruz.
Olabilir Mi?: Onu sinema projeleri ile dolu olan oyuncunun takvimi yeni Doktor olmaya uygun değil gibi gozukuyor.

Chiwetel Ejiofor
Neden Cok İyi Olur?: 12 Years A Slave ile ne kadar iyi bir oyuncu olduğunu kanıtlayan Chiwetel Ejiofor, TARDIS’i bambaşka bir seviyeye taşıyabilir.
Olabilir Mi?: Bir sinema yıldızının takvimini televizyona uydurması pek mumkun gorunmuyor.

Hayley Atwell
Neden Cok İyi Olur?: Atwell, Agent Carter roluyle hem komik hem zeki hem de tehlikeli olabileceğini kanıtladı. İnsan bir Doktor’dan daha ne ister?
Olabilir Mi?: Agent Carter’ın iptali bu olasılığı yukseltiyor. Belki de beklediğimiz kadın Doktor Hayley Atwell’dir.

Olivia Colman
Neden Cok İyi Olur?: Odullu oyuncu Olivia Colman, yeteneği ile mukemmel bir Doktor olabileceğinin sinyallerini daha once vermişti. Sıra cok rahatlıkla Colman’da olabilir.
Olabilir Mi?: Daha once Doctor Who’da yer alan oyuncu, dizinin yeni showrunner’ı olmaya hazırlanan Chris Chibnall ile calışmıştı. Bu durum onu oldukca avantajlı bir konuma getiriyor.

Kaynak:Beyazperde.com
---
İsimler fena değil, yazıdaki gibi acaba kadın bir Doktor olursa diziyi nasıl etkiler acaba diye duşunuyorum, bir turlu dizi piyasasında umduğunu bulamayan Hayley Atwell'in belki şansı değişir