27-01-2007 Tarihinde alınmış dolayısıyla hala garantili (BAŞARI`dan), bi işe yarar bir telefon ya da PDA olmadığı icin hic kullanılmamış denebilir BENQ P50 telefonumu butun vereceğim bilgilere rağmen hala alacak birisi varsa satmak istiyorum. Telefonun ozellikleri şunlardır :

1-Kendisi bir PDA olup telefon ozelliği sonradan monte edilmiş gibi davranan ve sizi arayanların size nadiren ulaşabilecekleri bir telefon hizmeti vermektedir. Telefonunuz acıkken kendi numaranızı ararsanız telefonun calma ihtimali %25`dir. Bu sebeple Cep telefonlu yaş bıkan arkadaşlar icin tercih sebebi olabilecek bir kalitededir denilebilir.

2-Uzerinde bataryası olmasına rağmen aslında kendisi elektrikle calışmaktadır. Konuşma halinde şarj suresi 30 dakika stand-by suresi de 12 saat civarındadır. Wireless acıkken şarj suresi 15 dakikadır. Ben şahsen bir mobil telefondan cok ev telefonu ya da bilgisayara bağlı skype telefonu olarak kullanacaklara tavsiye etmekteyim. Evden ev telefonu işten iş telefonu reklamını beğenen arkadaşlara şiddetle tavsiye edebileceğim eşsiz bir telefondur.

3-Tuş kilidi mevcut olmamasına rağmen cebinizdeyken yanlışlıkla kimseyi arama ozelliği yoktur. Cunku bırakın istemeden istesenizde arama ozelliği kısıtlı bir telefondur. Cep telefonu faturası yuksek gelen, bir turlu cep telefonu konuşmalarını kısıtlayamıyorum diyen arkadaşlara şiddetle tavsiye ederim.

4-İki Kademeli bir batarya seviyesine sahip olup, birinci kademe kullanım icin olup ikinci kademe sabit hafıza bilgileri icindir. Butun şarjı iki kademeyi de bitirirseniz ya da sim kartınızı değiştirmek icin bataryayı cıkarırsanız telefon kendini resetlemekte telefonu tekrar actığınızda telefon ilk aldığınız hale gelmektedir. Bu cihazda yuklu işletim sistemi olan Microsoft Windows Pocket PC 2003 Phone edition`ın bir ozelliğidir. Windows Mobile 5.0 da busorun giderilmiştir. Ama bu telefona Windows Mobile 5.0 yuklenemez. Ne kadar kullansamda telefonum hep yeni aldığım gibi kalsın diyen kullanıcılara şiddetle tavsiye ederim.

5-Yolda yururken, diğer elinizde bir şey varken acilen birini aramak isterseniz buna musade etmemektedir. Elindeki işi bitirmeden diğerine başlama prensıbıne sahip kullanıcılara şiddetle tavsiye ederim.

6-Deri kılıfıyla kemerinize taktığınızda belinizde bir 7.65 silah gibi gorunecek kadar buyuk olup, silah heveslisi kullanıcılara şiddetle tavsiye edilir.

7-Yolda birileri sizi cevirip telefon numaralarını size kaydettiriyorsa ve siz bundan bıktıysanız. Sizin icin de bicilmiş kaftandır P50. Cunku telefona kaydettiğiniz (ki o kadar yetenekli olmak herkesin harcı değildir.) numaralar en gec 2 gun icinde bir şekilde telefonunuzdan silinmektedir.

8-Komşunun şifre koymadığı internetini kullanmak isteyen arkadaşlar icin uygun bir cihazdır.

9-Burger King`de hamburgerinizi yerken internete bağlanabilirsiniz. Ama hamburgeriniz bitmeden şarjı biteceği icin Buger King`lerde zaman oldurmezseniz.

10-Cocuklarının internet başında cok zaman harcadığını duşunen veliler icin mukemmel bir cihazdır. Kimse bu cihazın başında yarım saatten fazla zaman geciremez. Cunku ya cihazın şarjı biter ya da sizin tahammulunuz. Bu sebeple iki kademeli koruma sağlayan guvenli bir PC`dir.

11-Bilgisayara yuklenen programların benzerlerinin yaklaşık %60` ı bu cihaza da yuklenebilir.

12-Skype telefonu olarak kullanılabilir.

13-Pek mumkun olmamakla beraber eğer bir yolunu bulup birini arayabilirseniz ya da biri bir şekilde bu telefondan size ulaşabilrse telefonun goruşme kalitesi cızırtılı olup, seni duyamıyorum ne diyosun deyip muhtelif sesler cıkararak goruşmeyi bitirmek icin sıkıntı ceken arkadaşlara şiddetle tavsiye edilir.

14-1.3 megapiksel kamerasıyla cektiğiniz resimlere baktığınızda Yahu burda ben neyi cekmiştim. Bu ne ki diye sorarbilirsiz. Eğer siz de hitabeti seven sozlu konuşmaya goruntuden cok onem verenlerdenseniz bu telefonla cektiğiniz goruntuleri başkalarına gosterirken goruntunun aslında ne cok şeyler icerdiğini uzun uzadıya anlatabilirsiniz. Soyut resimlerden hoşlanan arkadaşlara şiddetle tavsiye edilir.

15-Bu cihaz hakikaten satılıktır.

16-Benim cihaz hakkında butun ozelliklerini sayıp dokmem birilerine sanki cok iyi bir cihazmış gibi satmamaya calışmam tamamen ureticisinden daha durust olmamla alakalıdır.

17-1GB`lık hafıza kartı da hediyemdir. Teselli hediyesi denebilir.

18-Son olarak eğer boyle bir telefon edinirseniz sadece 1 aylık duzenli kullanım sonucunda en az benim kadar guzel cumleler kurabilir, hayata cok farklı pencerelerden bakmayı oğrenir hatta kullanım suresinin uzaması halinde filozof bile olabilirsiniz.

Bu hayata farklı gozlerle bakabilme becerisi sizin zaten sahip olduğunuz bir cok problemle nasıl yaşayacağınızı da oğretir.

Yani bu telefonu kullanırken mutlu olmasanız bile bu telefon dışında hayatınızın her alanında mutluluğu yakalayabilirsiniz.

Mutluluk da hic bu fiyata satılmamıştı. )

(Ayrıca bu telefonu satın almanızı takip eden hafta satışa cıkaracağınız icin ilanınız onlarca forumda yayına girecek yuzlerce mesaj alacak, sosyal cevrenizi genişleteceksiniz. Bu yuzden telefonun 300 YTL. olan fiyatını ilanın oluşturduğu benzersiz marka değerini dikkate alarak 3.000 YTL.ye cıkardım. BENQQQQQQ senin bu telefonu ilk piyasa surduğun fiyattan fazlasını istiyorum şimdi.) )