Engelli Oğrencilere Ucretsiz Servis
MEB, 2009-2010 oğretim yılında yaklaşık 30 bin engelli oğrenciyi okullarına ucretsiz olarak taşıyacak. Kız meslek liselerinde de girişimciliği geliştirmek amacıyla hayali şirketler kurulacak...
Milli Eğitim Bakanı Nimet Cubukcu, 2009-2010 oğretim yılı icin yeni hedefler belirledi. 30 bin engelli oğrencinin evlerinden ucretsiz okul servisleriyle alınarak okullarına bırakılması da projeler arasında.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) Kurumsal Beklenti Raporu’nda, 2009’un ikinci 6 aylık doneminde yapılması gerekenler sıralandı. Raporda engelli oğrencilere ilişkin hedefler dikkati cekti. MEB’in belirlediği bazı hedefler şoyle:
* Ozel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Mudurluğu ile Başbakanlık Ozurluler İdaresi Başkanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında 2009-2010 oğretim yılında yaklaşık 30 bin engelli oğrenci, okullarına ucretsiz olarak taşınacak.
* Gorme engelliler ilkoğretim okulları ile kaynaştırma yoluyla eğitim alan gorme engelli oğrencilere yonelik ders kitapları Braille yazıyla basılacak ve oğrencilere ucretsiz olarak dağıtılacak.
* Az goren oğrencilerin kitapları uygun puntoda okuyabilmelerinin sağlanabilmesi icin ilkoğretim ve ortaoğretim ders kitapları CD ortamında hazırlanacak.
* İşitme ozru, dil ve konuşma bozukluğu olan bireylerin iletişim ihtiyaclarını desteklemek icin işaret dilinin dil bilimi yonunden cozumlenmesi ve değerlendirmesini yapmak, yazılı ve gorsel eğitim arac gereclerini hazırlamak, Turk işaret dili sistemini oluşturmak, işaret dili tercumanlar ile oğreticilerini yetiştirmek icin calışmalar surecek.
* 2009’da ikinci 6 aylık donemde 28 fakulte, 27 yuksekokul ve 10 enstitu kurulacak, 55 bin MEB personeline hizmet ici eğitim verilecek.
* 32 ilde uygulanacak zorunlu okul oncesi eğitim kapsamında 190 anaokulu inşa edilecek.
* Mesleki Eğitim Sektoru’nde Girişimcilik İklimi Geliştirme (ENTReVET) Projesi kapsamında, Kız Teknik Oğretim Genel Mudurluğu’ne bağlı pilot kız meslek liselerinde girişimcilik ruhunu geliştirmek amacıyla kucuk hayali şirketler kurulacak.
Kaynak: Milliyet
Engelli Oğrencilere Ucretsiz Servis
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●44 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Engelli Oğrencilere Ucretsiz Servis
-
12-09-2019, 06:34:17