Calışma ve Sosyal Guvenlik Bakanı Omer Dincer, emekli, dul ve yetimlerin aylıklarının Ramazan Bayramı'ndan once odeneceğini bildirdi.

Dincer, AA muhabirine yaptığı acıklamada, emekli, dul ve yetimlerin aylıklarının Ramazan Bayramı'ndan once odenmesine ilişkin hazırlıklarını tamamladıklarını soyledi.

Bayram oncesinde 16-18 Eylul arasında emeklilerin aylıkların odenebilmesi icin calışma yaptıklarını belirten Dincer, buna gore, SSK ve Bağ-Kur kapsamındaki emeklilerin aylıklarını bayram oncesinde alabileceklerinin dile getirdi.

Her ayın 17-26'sı arasında odenen aylıkların 16-18 Eylul arasında odenecek olmasının bankalarda nispi bir yığılmaya neden olabileceğine dikkati ceken Dincer, ''Bu tabii bir durum. Bu yığılmaların herhangi bir şikayete sebebiyet vermeyeceğini ve emeklilerimizin bizi anlayışla karşılayacağını zannediyorum. Biz yine de elimizden gelen her turlu tedbiri almaya calışıyoruz. Bankalarla goruşup konuyla ilgili her turlu kolaylığı sağlayacak tedbirler icin caba sarf ediyoruz'' dedi.

Omer Dincer, emeklilerin bayramını da kutlayarak, ''Tum emeklilerimizin bayramlarını tebrik ediyorum. Bayramda huzurlu, mutlu bir surec yaşamalarını diliyorum. Daha nice bayramlara hep beraber mutlulukla ulaşalım istiyorum'' dileklerinde bulundu.

Calışma ve Sosyal Guvenlik Bakanlığının yaptığı calışmaya gore, tahsis numaralarının son rakamı 3, 5, 7, 9 olanlar aylıklarını 16 Eylulde, 1, 6, 8, olanlar 17 Eylulde, 0, 2, 4 olanlar da 18 Eylulde alabilecek.

Boylece 7 milyon 288 bin emekli, dul ve yetime, bayram oncesinde toplam 4 milyar 352 milyon lira gelir ve aylık odemesi yapılacak.

Turkiye İşci Emeklileri Derneği, emekli aylıklarının Ramazan Bayramı oncesinde odenmesi icin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Calışma ve Sosyal Guvenlik Bakanı Omer Dincer'e birer mektup gondermişti.
aa
zaman