Alışma problemi yaşamamak icin eğitime erken başlayan minikler, 18 Eylul'e kadar 'uyum programı'na alınacak.
Uygulama sayesinde cocuklardaki okul kaygısının giderilmesi, oğretmene guven duyup gunluk akışa uyum sağlaması, oyun, drama, sosyal ve sportif etkinlikler yoluyla oğrenme ortamını tanıması, okul kurallarını oğrenmesi, evine guvenle gidip gelme eğitimi alması ve okula iyi bir başlangıc yapması amaclanıyor. Bu eğitim oğretim yılında ilkoğretim okullarına yaklaşık 1 milyon 300 bin oğrencinin kayıt yaptırdığı tahmin ediliyor.
Uyum programı kapsamında oğrencilere, okul tanıtılacak; sınıf, koridor, tuvalet kullanımı hakkında bilgi verilecek. Minikler, şarkı soyleyip masal ve oykuler dinleyecek. Oğrencilerin sevdikleri oyuncakları anlatmalarına, şarkılar soylemelerine ve oyun oynamalarına izin verilecek. Kucukler, defter, kalem ve sınıftaki aracları kullanmayı da oğrenecek. Velilerin oğrencilerle beraber okula gelip gitmelerinin alışkanlık haline gelmemesi icin anne-babalar zaman zaman sınıfa alınacak. Velilere yonelik rehberlik ve psikolojik danışma servislerince okul, oğrenci ve veli ilişkisi, oğrencilerde oluşabilecek kaygılar, korkular ve alınacak onlemler gibi konularda eğitim verilecek. 2009-2010 eğitim-oğretim yılı ise 24 Eylul Perşembe gunu başlayacak. forumdas ailesi olarak butun oğrencilermize derslerinde başarılar dileriz Minikler İcin Ders Zili Calıyor Haydi okula
Bugun bizde okula başladık hayırlısıyla.. Uyum programı uygulaması cok iyi oldu.Cocuklar ve veliler memnun bir şekilde ayrıldılar..Yeni eğitim doneminde butun oğrencilere başarılar:f16: Minikler İcin Ders Zili Calıyor Haydi okula
Tum oğrencilere başarılar.Bizim cocuk yaşlandı bu sene

cok guzel bi uygulama...paylaşım icin tşkler miniklere başarılar Minikler İcin Ders Zili Calıyor Haydi okula
10 gun sonra Allahın izniyle bizde okullu olacağız.
Tum minimini birlere başarılar diliyorum
korkacak birşey yokkkk unutmayın