80 yaşındaki adam, dişleriyle tren cekiyor!

Rusya'nın Dağıstan Cumhuriyeti'nde yaşayan 80 yaşındaki dede gucuyle dunyaya meydan okuyor. Dişleriyle treni ceken Dağıstanlı 80 yaşındaki Abdurahman Abdulazizov dunyada kendisine rakip arıyor.

Kocaman tren vagonunu metrelerce surukleyen Abdurahman amca "Kendimi cok iyi hissediyorum. Hicbir tarafım ağrımıyor." şeklinde yorumda bulunuyor. Kendi işinin erbabı olan Abdurahman amca Rusya Guinness rekorlar kitabında da yer alıyor.

Abdurahman amca sadece tren suruklemekle kalmıyor. Aynı zamanda yuz kilodan fazla ağırlığı dişleriyle kaldırabiliyor. El ile ağırlık kaldırmakla, dişle kaldırmanın tamamen farklı olduğunu belirten Abdurahman amca, "Aslında bunu yaparken dişlerim ve cenem cıkar diye biraz korkuyorum. Bir defasında dikkatsizce 105 kilo kaldırdım ve cenem cıktı. Cenemi yerine yerleştirdim. Şukur, dişlerde de sorun yaşamadım." diye konuştu.

Kaldırdığı ağırlığa rağmen Abdurahman amcanın tum dişleri yerinde. O yaşadığı koyun en unlu adamı ve aynı zamanda gurur kaynağı. Abdurahman amca gencler icin iyi ornek olarak kabul ediliyor, cunku Dağıstan Cumhuriyetinde guc hayatın en onemli unsuru.

Gucunun farkına 60 yaşında varan Abdurahman amca hayatında en sevdiği şeyin de torunlarıyla zaman gecirmek olduğunu belirtiyor. Torunlarına ahlak derslerini veren Abdurahman amca, insani ilişkilerde mutevazı olmayı ve sabırlı olmayı oğretiyor.

77 yaşındayken spora başlayan Abdurahman amca artık dunyanın kendisinden haberdar olmasını istiyor. Abdurahman amca, "Benim yaşımdaki erkekler benim yapabildiklerimi yapamıyor. Ben yapabiliyorum. Farklı olmak ve fark edilmek hoşuma gidiyor." dedi.

Abdurahman amca dunyada onunla aynı yaşta olan ve ona benzeyen bir başka kimsenin olmadığını iddia ediyor. Guclu amca dunyaya hodri meydan diyor, ancak karşısına kimse cıkamıyor. Abdurahman amcanın tek tesellisi televizyonlara cıktıktan sonra karşısına bir rakibin cıkması.
HABERTURK 'Super dede' dunyaya meydan okuyor

Sadece Pess diyorum