İnternetteki turkey.ru, Turkiye'ye sık giden Rus genc kızların sohbet ettiği bir site.
Sitedekiler Turkiye ile ilgili akla gelen gelmeyen ne varsa tartışıyor.
Bir gun Antalya'daki capkın bir animatoru kara listeye alıyor, başka bir gun laiklik tartışmalarına değiniyorlar.
Son zamanlarda evlenerek Turkiye'ye yerleşen Rusların sayısı arttığı icin oradaki yaşam odaklı tartışmalar da coğalıyor.
Turkiye'ye bakış
İşte, bu yazışmaların ortaya koyduğu bir gercek var: Rus gelinlerin bir bolumu Turkiye'de mutsuz.
Hatta biraz ağır kacacak ama Turkiye ile ilgili neredeyse her şeyden nefret edenlerin sayısı da az değil.
Sorun kısmen Rusların Turkiye ve Turklere bakış acısından kaynaklanıyor.
Acıkca soylemese de coğu Turklerin ikinci sınıf olduğunu duşunuyor.
Rusları Turkiye'de kelimenin tam anlamıyla sinir eden şeyler var.
Orneğin, yaşlıların elini opmek coğunun kabul etmek istemediği bir alışkanlık.
Birbirlerine el opmemek icin ne numaralar bulduklarını anlatıyorlar.
Cat kapı misafirlik de Rus gelinlerin anlayamadığı bir davranış.
Alışkanlıklar
Turklerin yolda gorduğu cocukları mıncık mıncık mıncıklamasına da kızıyorlar.
Carşaflılardan hic mi hic hoşlanmıyorlar.
Kendi aralarında Turkce "kapalı" deyimini kullanarak, "Filanca semtte cok kapalı var, sakın orada ev tutmayın"diye birbirlerini uyarıyorlar.
Dedikoduya girecek ama Rus gelinler Turk hemcinslerinden de hoşlanmıyor.
Peki, neden Turkiye'de yaşıyorlar?
Sitede gecen gun bu konu gundeme geldi ve birisi "Turkiye'de ne hoşunuza gidiyor? Neden orada yaşıyorsunuz"diye sordu.
Farklı yanıtlar vardı ama coğunluk,"Doğa ve iklim dışında hicbir şey hoşuma gitmiyor. Turkiye'deki her şey beni deli ediyor" dedi.
Sorun biraz da Rusların Turkiye'de yaptıkları secimle ilgili.
Bir bolumu tatil koylerinde tanıştıkları kişilerle evleniyor; dolayısıyla, orneğin Moskovalı universite mezunu bir genc kızla Belekli bir Turk garson birlikte olunca kultur farkı belirginleşiyor.
'Nataşa' cıldırtıyor
Eğer soz konusu Belekli gencin ailesi koyu dindarsa, Moskovalı gelin dindar Turkiye'de yaşıyor.
Damadın ailesi kalabalıksa omru akraba gezmelerinde geciyor; her şeye karışan kaynanalar cabası.
Bazıları da Musluman olmaları icin baskı yapılmasından şikÂyetci.
Aşağılayıcı anlamda kullanılan "Nataşa" ifadesi ise hepsini cıldırtıyor.
Gelinlerin genel tavrı, "Kariyerimi, ailemi, gul gibi ulkemi bırakıp sevdiğim icin Turkiye'ye geldim"diye ozetlenebilir.
Eşlerinden yeterli destek alamayınca pişmanlık başlıyor.
Bu koşullarda boşanan da var, Turk kocasını alıp Rusya'ya donen de.
Aslında biraz cevre desteği, biraz hoşgoruyle cozulebilecek sorunlar.
Oyle ya, mutluluk once insanın kendi icinde başlamıyor mu? Aman biz onları ve huylarını ve yaşantıları ve geleneklerini cok seviyoruz sanki
Yav bir turlu anlamıyorum bir yerin ekmeğini yer suyunu icersin de dilim tutulur diye korkmadan nasıl o yer hakkında kotu konuşursunuz Allah bildiği gibi yapsın ne diyim Sadece gecerim. Cunku burada erkeklerin akıllarını celip, Turkiye de kalabilmek icin evlenmeye can attıklarını tum ulke biliyor..
Burada kacak calışırlar ve kazandıkları para belkide kendi ulkelerinde kazandıklarının 10 katı..
Kultur farkına da aynen
Hala kotuluyorlarsa gelmesinler... sizlere katılıyorum hazan ve oylesinem ne bu yaaa hem gelin ulkemizi işgal edin hemde ekmeğini yediğiniz karnınızın doyduğu yer hakkında ileri geri konuşunun

beğenmiyen ceker gider hade hade hadeeeeee
ulkemizde insanlarımızda harikalar bence kimse elimize su dokemez
teşekkurler paylaşım icin Hayaller icinde birazda macera olsun diye geliyorlar ulkemize. Kısa zaman sonra hayaller suya duşuyor, gerceklerle uyuşmadığını goruyorlar."Ne umdum, ne buldum" misali aradıklarını bulamıyorlar. Ulkelerini ozluyorlar, geri gidenlerde oluyor kalanlarda. Ama bunlar ulkemizde de coğu evliliklerde de yaşanabilen sıkıntılar. Biraz sabırla, biraz hoşgoru ve saygı ile belkide duzelebilecek sorunlardır. Emeğine sağlık CEYLAN Turkiye giriş yapa bilecekleri dunyada en rahat ulkelerden birtanesi
kimse davet etmiyor kendi istekleri ile geliyorlar turkiye onlar icin bulunmaz bir ulke
ayrıca evliliklerin yarısından coğu turk vatandaşlığı almak icin yapılan evlilik olduğunu duşunuyorum
ve son olarak ulkemi beğenmeyen ceksin gitsin tartışmaya bile gerek. Amannn rusmuşş pehhhh ırak olsunlar gerekirse biz gideriz

turkey.ru sitesine baktım. Turistler icin iyi bir site, ama rus gelinlerin sohbet edebileceği bir site değil..antalya.ucoz.com sitesine bakmanızı tavsiye ediyorum.En azından oradakilerin yuzde sekseni mutlu ve Turkiye’yi cok ama cok seviyorlar, cunku artık her şeyleri burada.
Yazdığınız yorumlar herkes icin gecerli değil yani. Turkiye'de 6 senedir yaşayan bir rus gelin olarak kendimi cok mutlu hissediyorum.Ortamdaki de benim gibi rus asıllı turk vatandaşları genelde mutlu.Neredeyse hepsinin sağlam evlilikleri var.Karı kocanın eğitimli olması şart tabii. Ben mesela eşimle Rusya’daki universitede tanıştım, o da benim gibi rus dili ve edebiyatı mezunu.
Turk gelenekleri de cok hoş buluyorum. Ben mesela anne ve babamı (kayınvalidemlere sadece boyle diyorum) buyuk memnuniyetle ellerinden opuyorum. Sağ olsunlar cok iyi insanlar.Asla bana ne baskı ne de kotu şeyler yaptılar.Onlardan sadece yardım gordum.Ben calışırken kızımıza cok iyi bakıyorlar.Biraz şımartıyorlar tabii, ama bu ayrı bir konu: =)))
İyice araştırın, artık sadece Antalya'da 20 bin evli olan rus bayan yaşıyor. Rus derneğinde calıştığım icin cok insan goruyorum, yuzde 80 mutlu, cocukları da cok şanslı-doğuştan beri iki dil biliyorlar.Ama okumaya başlayınca tabii turkceleri ruscaların'dan daha iyi oluyor.Cunku genelde turk okulları tercih ediyorlar.
Uzun lafın kısası herkese aynı gozuyle bakmak, tanımadan etmeden ortaya boyle bir sonuc cıkartmak doğru değildir. Mutlu olanlar cok var.