Tam 4 gun sonra eğlence mekanlarında sigara icenlerde icilmesine izin verenlerde yandı...
19 Temmuz’dan itibaren eğlence mekanlarında sigara icen kişilere 69, işletmelere ise 5 bin 600 liraya kadar para cezası verilecek.
SİGARA İCİLMESİ YASAK MEKANLAR
19 mayısta yururluğe giren uygulama ile sigara icilmesi yasak mekanlar şunlar...
-Kamu hizmet binalarının kapalı alanları,
-Koridorları dahil her turlu eğitim, sağlık, uretim, ticaret, sosyal, kulturel ve spor amaclı ozel hukuk kişilerine ait binalar,
-Taksi hizmeti verenler dahil kara, demir, deniz ve havayolu toplu taşıma aracları,
-Okul oncesi eğitim kurumları, dershaneler, ozel eğitim ve oğretim kurumları dahil ilk ve orta oğrenim kurumları,
-Kultur ve sosyal hizmet binaları
4 gun sonra ikinci buyuk sigara yasağı başlıyor. Bu kapsamda restorant, gece kulubu ve eğlence mekanları ile kahvehaneler gibi tum kapalı alanlara da sigara yasağı geliyor.
Yalnız sigara icenlere hizmet verecek bar, restoran, kafe gibi yerler acılamayacak, bu yerlerde sigara icmek isteyenler icin ozel bolumler oluşturulamayacak.
CEZASI 69 LİRA
19 Temmuz’dan itibaren yasanın kapsamına giren bu yerlerde tutun ve tutun mamulleri kullananlara Kabahatler Kanunu'nun 39. maddesi gereği en yakın kolluk birimi yetkililerince 69 TL para cezası kesilecek.
Uyarıya rağmen verilen surede yukumluluklerini yerine getirmeyenler, belediye sınırları icinde belediye encumeni, belediye sınırları dışında mahalli mulki amir tarafından 560 TL'den 5 bin 600 TL'ye kadar idari para cezası ile cezalandırılacak.
KAPALI ALAN DERKEN ?
Sabit veya seyyar (cadır, guneşlik gibi) bir tavanı veya catısı olan, kapıları, pencereleri ve giriş yolları dışında butun yan yuzeyleri gecici veya kalıcı olarak tamamen kapatılmış bulunan yerler "kapalı alan" tanımlamasına giriyor.
Tutun urunu tuketilebilecek yerler ise şoyle belirtiliyor:
* Kahvehane, lokaller, eğlence hizmeti verilen işletmeler, lokantalar ile kamu ve ozele ait tum binaların "acık alanları ve uzerinde tente veya cadır bulunmayan bahceleri
* Yaşlı bakım evi, ruh ve sinir hastanelerinde yatarak tedavi gorulen birimler, Ceza İnfaz kurumları, uzun yol denizyolu araclarının guvertelerinin yuzde 10'luk kısımı...
* Spor, kultur, sanat ve eğlence faaliyetlerinin yapıldığı acık hava tesislerinin yuzde 50'lik kısmında sigara icilebilecek.
sigara icmek nerelerde serbest
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●29 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- sigara icmek nerelerde serbest
-
12-09-2019, 06:17:41