Kredi Kartı İntiharı

Gaziantep'te inşaat işcisi olarak calışan 3 cocuk babası genc bir adam, kredi kartı borcu yuzunden girdiği bunalım sonucu kendini asarak intihar etti.
Edinilen bilgiye gore Fevzi Paşa Mahallesi'nde ikamet eden 3 cocuk babası Muslum İnce, kredi kartı borcu nedeniyle psikolojik bunalıma girdi. İnşaatlarda sıvacılık yaparak ailesini gecindirmeye calışan 28 yaşındaki Muslum İnce kredi kartı borcunu odeyemeyince evde yalnız kaldığı bir saatte, yatak odasının tavanında bulunan cengele ip bağlayarak boynuna gecirdi. Ayağının altına koyduğu masayı da iten Muslum İnce yaşamına son verdi.
Daha sonra yakınları tarafından durumun fark edilmesi uzerine tavana asılı vaziyette bulunan Muslum İnce, bulunduğu yerden indirilerek ozel bir otomobille hastaneye goturuldu. Ancak hastanede yapılan butun mudahalelere rağmen kurtarılamayan Muslum İnce hayatını kaybetti.
Mahalle sakinlerinden Omer Karacizmeli komşularının sesi uzerine eve geldiklerini belirterek, "Eve girdiğimde bulunduğu yerden indirilmişti. Kalp masajı yapıldıktan sonra hastaneye goturduler ancak kurtarılamadı. Kendisinin 3 cocuğu var ve inşaatlarda calışarak gecimini sağlıyordu. İntihar etmeden oncede not bırakmıştı. Bu notu bende okudum. Kredi kartı borcu varmış. Arkadaşına kredi kartını veriyor ve kullandırıyor. Ancak daha sonra arkadaşı borcu odemeden hayatını kaybetmiş. Kendiside bu borcu
odeyemediği icin psikolojik bunalıma girmiş ve intihar etti. Notunda da aynen şoyleydi, 'Babamı cok uzdum ve borc altına koydum. Cocuklarımı ve eşimi cok seviyorum. Dunya cok garip yaşamak cok garip' diye yazmıştı. Bunu da odeyemediği kredi kartının eksterisi uzerine yazmıştı. Kendisi cok zararsız bir insandı ve kendi halindeydi. Şuanda ailesinin durumu cok kotu. Oturdukları ev kirada zaten. 3 cocuğu ve eşinin ekonomik durumu hic iyi değil" dedi.
Cenaze hastanede yapılan otopsinin ardından Merkez Karşıyaka Camisi'ne getirildi. Burada kılınan cenaze namazının ardından Muslum İnce'nin cenazesi toprağa verilmek uzere Yeşilkent Mezarlığı'na goturuldu.
Ote yandan Muslum İnce'nin eşi Cennet İnce, kardeşleri ve annesi kredi kartına isyan etti. Cenazeye gelen kadınlar 'Cumle aleme ibret olsun. Kardeşim kredi kartı borcu yuzunden intihar etti' diye ağıt yaktı. Kredi kartı yuzunden hayatına son veren babadan geriye gozu yaşlı bir eş, 4 yaşındaki ikizler ve 8 yaşındaki kızları kaldı. Gaziantepte kredi kartı intiharı

Yazık acı bir durum.Allah (c.c) taksiratını affeylesin.Kredi kartlarını daha dikkatli kullanmak gerek.Allah herkesin yardımcısı olsun.