Yıllardır tartışılan Helin, Hulya Avşar’ın kızı mı tartışması nasıl ortaya cıktı ?
26 yıllık gazeteci Metin Eroğlu, medyada yakın gecmişte yayınlanmış 'asparagas haberlerin' gercek hikayelerini yazdı.
Siyaset, sanat, burokrat, bilim ve medya dunyasından unlu kişilerle ilgili 'duzemece' haberlerin arka planındaki gerceklerin anlatıldığı kitap, guvenirlik konusunda 'mimli' olan basınımızın, mensupları tarafından duşurulduğu durumu gozler onune seriyor. icindeki anılan haberlerle, kimi zaman duşundurup, kimi zaman gulduren kitapta; Hulya Avşar’dan Uğur Dundar’a, Doğu Perincek’ten Mesut Yılmaz’a kadar bircok tanınmış ismin anıları yer alıyor.
Gazetecilik mesleğine 1983 yılında Trabzon'da başlayan ve Hurriyet, Milliyet, Guneş gibi gazetelerin, Trabzon, Erzurum, Konya, Denizli, Samsun, İstanbul, Kocaeli burolarında uzun yıllar gorev yapan Metin Eroğlu, unlu simaların anılarından oluşan haberlerin gercek oykulerini kaleme aldı. Eroğlu, boylelikle medya dunyasının en buyuk yaralarından biri olan “Asparagas”ı da kitaplaştırdı.
Turkiye’nin butun coğrafi bolgelerinde calışma fırsatı bulan Metin Eroğlu, ozellikle ulusal medyanın Anadolu burolarında calışan gazetecilerin zorluklarını en iyi bilen kişiler arasında yer alıyor. Eroğlu, ulkenin sosyal sorunlarına dikkat cekmek icin zaman zaman farklı bir yol izledi. Medyanın yıllardan beri en buyuk yarası konumunda olan 'asparagas haber' konusuna dikkat cekmek icin, gazete sayfalarına veya televizyon ekranlarına yansıyan haberlerin gercek hikayelerini oykuleştiren Eroğlu, bu mesleğini sececek olan kişilere de ışık tutmayı hedef aldığını belirtiyor.
'Asparagas' ismini verdiği kitabında medya yoneticilerinin de dikkatini Anadolu’da ki calışanların dışlanmışlığına ve zorluklarına ceken Eroğlu, medya mutfağının karanlıktan kurtulması ve şeffaflaşması gerektiğini belirtiyor.
Toplam 14 ana hikayeden oluşan kitapta, her hikaye kendi icinde 3-4 hikaye ile ele alınıyor. İnsanları karalamak değil, tamamen ulkenin sosyal sorunlarına dikkat cekmek amacıyla yapılan asparagas haberlerin, hangi koşullarda hazırlandığı, aslının ne olduğu, yaşanan gercek yonleriyle dile getiriyor.
Medyaya haber olarak duzmece haberlerin gercek oykulerinin anlatıldığı kitapta, medya, siyaset, sanat, burokrat ve de medya dunyasından bir cok unlu isimle ilgili anıyı bulmak mumkun.
Kitapta yer alan hikayelerde Fatma Girik, Hulya Avşar, Uğur Dundar, Tufan Turenc, Taner Atilla, Suavi Kaptan, Mesut Yılmaz, Doğu Perincek, Oltan Sungurlu gibi unlulerin yanı sıra, bir cok burokrat ve akademisyenin de anıları yer alıyor.
ve unlu asparagasın cevabı: efsane asparagas
Hulya Avşar’ın yeni yeni şohreti yakaladığı, dul olduğunun anlaşılması ile birlikte tacının elinden alındığı yıllardı. Skandallar ve guzelliği sayesinde inanılmaz bir şohret yakalamıştı. (...) Boyle bir ortamda Trabzon’un Surmene ilcesinde “Uc Halka 25” adlı filmini cekmek icin gelmişlerdi. ()Uzun uğraşlar sonucu Hulya Avşar’a roportaj yapma teklifimi kabul ettirebilmiştim. () Biz roportaj yaparken surekli ortalıkta dolaşan, otelin lobisinde koşup oynayan, Emral Hanım’a anne diye seslenen, henuz 3-4 yaşlarındaki kucuk kız hic dikkatimi cekmemişti. Oldukca sevimli ve yaramaz olan kucuk kız, otel lobisinde herkesin maskotu gibiydi. Canı sıkılan onu kucağına alıp seviyor, oyunlar oynuyor, kucuk kızı şımartıyordu.
Roportajı tamamlayıp, gazeteye donduğumde, aklımı kurcalayan soru gun yuzune cıkmaya başlamıştı. Bu kucuk kız kimdi?
()O donem magazin medyası, dul olduğu ortaya cıkan Hulya Avşar’ın surekli cocuğunun olup olmadığını sorguluyor, cocuğunu medyadan sakladığını iddia ediyordu. Her defasında cocuğunun olmadığını soyleyen Avşar kızı, bu yakıştırmadan hic kurtulamıyordu.
Bu bir fırsat olabilirdi. Herkesin merak edip aradığı Hulya Avşar’ın kızını ben ortaya cıkarabilirdim. Kimseye sorma gereği bile duymamıştım. Oysa yanımda Emral Avşar’a “anne” diye seslenmişti cocuk.
Sanat dunyası haberine biraz da ben asparagas katabilirdim. (...) Kucuk kızı Hulya Avşar’ın kızı olarak sunma fikri cazip gelmişti bana. En fazla yapılacak bir acıklama ile yalanlama olabilirdi. (...) Hulya Avşar ile roportajı Karadeniz Gazetesi tam sayfa olarak verirken, kucuk kızı ayrı bir haber yapmıştım. Haberi “İşte Hulya Avşar’ın merak edilen kızı” diye vermiştim. Daha sonra bu haber ulusal medyaya yansımış, gunlerce konuşulmuştu.
(...) Daha sonra Hulya Avşar yaptığı acıklamayla bu hatanın duzeltilmesini sağladı. Bu olay, gazetecilik cehaletimden kaynaklanan bir hata olmasına rağmen, asparagas sayılabilecek ilk haberimdi.
efsane asparagas
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●36 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- efsane asparagas
-
12-09-2019, 06:05:50