MEB okulları belediyelere devrediyor Milli Eğitim Bakanı Nimet Cubukcu, okulların valilik yetkisinden alınarak belediyelere devredilmesine ilişkin Bakanlık icerisinde bir calışma başlattı.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Cubukcu, goreve başlamasının ardından bakanlığın teşkilat yapısında radikal bir değişikliğe gitme kararı aldı. Cubukcu, Valiliklere bağlı olarak calışan okulların artık belediyelere bağlı olarak calışmasına ilişkin yeni bir teşkilat yapısı oluşturulmasını istedi.

Bakanlık icerisinde yeni bir organizasyon modeli hazırlanması icin talimat veren Bakan Cubukcu, soz konusu calışmasın ise buyuk gizlilik icinde yapılması emrini verdi.

Eğitim hizmetleri yerel yetkililere devredilmesi

Bu cercevede okullara da 29 Mayıs'ta 230/2589 sayılı bir yazı gonderen Bakanlık, Mesleki Eğitim ve Oğretim Sisteminin Guclendirilmesi Projesi kapsamında okullardan iki gun icerisinde bir rapor hazırlamalarını istedi. Soz konusu yazıda, soz konusu raporun "bakanlığımızın kapasitesinin artırılması ve teşkilat yapısının yeniden organize edilmesi icin oluşturulacak alternatif modellerin oluşturulmasına yonelik" olması istendi.

İstenilen raporda ayrıca "eğitim hizmetlerinin yerel yetkililere devredilmesi" konusunun ilk konu başlığı olması gerektiği de vurgulandı. Bakanlık, okullardan istediği raporda yer alması gereken diğer konu başlıklarını da şu şekilde bildirdi:
-Finansman ve kaynakların etkin kullanımı.

-İc kontrol ve denetim mekanizmalarının guclendirilmesi.

-İzleme ve değerlendirme mekanizmalarının guclendirilmesi.

-Bakanlığımızın merkez ve taşra teşkilatları icin Roller, Sorumluluklar ve Gorev Kodlarının Belirlenerek İhtiyaclara Gore Yeniden Tanımlanması.

-Eğitim olanaklarının rol ve sorumluluklarının Turkiye'deki eğitim hizmetlerinin ihtiyaclarına gore yeniden tanımlanması MEB Okulları Belediyelere Devrediyor

Değişen bir şey olursa haber verin mutlaka..