Aydın`ın Didim İlcesinde Turizm Derneği onculuğunde esnafın sorunlarına yonelik duzenlenen toplantıda radikal kararlar alındı.
HUSEYİN CALIŞKAN/AYDIN
İki yıl once ateşli gosteride bir cocuğun yanarak hayatını kaybetmesine neden olan olaylardan sonra, ilcede ateşli gosteriler ve ustu cıplak dans gosterilerinin belli bir duzene sokulacağı belirtildi. Didim Kaymakamı Ali Katırcı`Tesislerde ateşli gosteriler, ustu cıplak dans edenlerin turizmle hicbir ilgisi yoktur. İşletmeleri bu konularda uyaracağız. Getirilen kurallara uymayanlara da gereken cezai işlem neyse uygulayacağız` dedi.
Bilindiği gibi Temmuz 2006`da Didim İlcesi`nde bir otelde alev gosterisi yapan bir animatorun yanlış hareketi sonucu 4`u cocuk 9 turist yaralandı, ağır yaralı olarak İzmir`e sevk edilen turist cocuklardan 1`i hayatını kaybetmişti.
Didim`de turizmin olmazsa olmaz olduğunun farkında olduklarını ancak kalitenin de kurlarla uyularak yakalanacağına inandığını ifade eden Kaymakam Ali Katırcı konuşmasında `İşletmeler bar ya da restoran olduklarına karar verecekler. Ruhsatlarına buna gore işleyecekler. Hicbir tatil mekanında yemek yiyen kişilerin yanında cıplak dans edilmez. Bu karışıklığı onlemek icin işletmeleri bu konularda uyaracağız. Getirilen kurallara uymayanlara da gereken cezai işlem neyse uygulayacağız. Kaldırım işgaliyeleri ile ilgili sıkıntılar var. Kurumsal denetimler zamanında yapılmalıdır.
Toplantıda kucuk yaştaki cocukların ozellikle yaz aylarında sokaklarda satış yapmalarıyla ilgili olarak ebeynleri uyaran Kaymakam Katırcı, bu tur goruntulerin de ilceye yakışmadığını ifade etti. Didim`de bazı gosterilere ve danslara yasak
2006 altıdaki olaylara hepimiz cok uzulmuştuk. Yaptırımcı kuralların olası cok iyi olmuş. Didim`de bazı gosterilere ve danslara yasak
Umarım tum Turkiye genelinde bu kısıtlama yer alır. Didim`de bazı gosterilere ve danslara yasak
Neden yasaklandıkı şimdi Tesekkurler $adrazam Didim`de bazı gosterilere ve danslara yasak
Bloom' Alıntı:
Neden yasaklandıkı şimdi Tesekkurler $adrazam
Genişletmek icin tıkla ...
Ateşle olan gosterilerde cevreye ateş sıcradığından vb şeylerden dolayı tehlikeli bir hal alıyordu. Bu yuzden cok kişi yaralanmıştı hatta olum meydana gelmişti.Ateşli dansların ve gosterilerin yasaklanma sebebi bu. Ustu cıplak şekilde dans edilmesi de topluma uygun gorulmediğinden (ozellikle de Turk toplumuna) yasaklandı.
Didim`de bazı gosterilere ve danslara yasak
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●35 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Didim`de bazı gosterilere ve danslara yasak
-
12-09-2019, 06:04:37