Domuz gribi birkac aydır baş gostermiş ve hızla yayılan bir hastalık haline gelirken İşvicreli ilac firması “Novartis”, domuz gribine yol acan Influenza A/H1N1 virusune karşı kullanılacak aşının ilk seri uretiminin gercekleştirildiğini bildirdi.
Bu kadar seri bir şekilde uretilen bu ilac hakkında şirket yetkililerinden yapılan acıklamada;soz konusu aşının, aşıların genel uretim yontemi olan “yumurtada buyutmek” yerine “hucrelerde yapıldığı”, ayrıca ilk uretimin haftalar sonra mumkun olacağının ongorulmesine rağmen daha erken gercekleştirilmiş olduğu kaydedildi.
Aşının ilk serisinin on klinik deneyler ve değerlendirmeler icin kullanılacağı ifade edilen acıklamada, aşı uretiminin Marburg’daki (Almanya) tesislerinde yapılacağı belirtilerek, soz konusu tesisin bir hafta icinde milyonlarca doz aşı uretebilecek kapasiteye sahip olduğu belirtildi.
Hızla yayılan domuz giribinin,hızla cıkan ilacı nasıl etki edecek bunuda zaman gosterecek… Domuz Gribi Aşısı Uretildi
inşallah artık gonul rahatlığıyla pikniğe,denize veya gezilere rahatlıkla cıkabiliriz.:f16:
guzel bir haber eline sağlık uyusss:alkis: Domuz Gribi Aşısı Uretildi
aşı icin başvuran ulkeler arasında Turkiye başlardaymış...bu da sevindirici bir durum..
bicok şey icin gec kalınmamış olacak

Bu virus yuzunden turistlerin olduğu bolgelerde tatil yapma konusunda benim de kafam karışık

Hic şaşırmadım zaten virus te uretilmişti aşısını uretmek zor olmamıştır...
Novartis'in yeni virusleri ve aşıları da yoldadır
Domuz Gribi Aşısı Uretildi
İyi olmş valla uretildiği tesekkurler Aysel ablacım