Seyhan Soylu’nun Medya Grup Başkanlığı yaptığı Kanal t’de ‘Tovbekar' adlı bir yarışma programı başlayacak. Farklı dinlerden din adamlarının, 10 ateisti ikna etmeye calışacağı yarışmanın buyuk odulu 'Tanrı inancı' bu dunyadaki odulu ise 'kutsal toprakları ve mekanları' ziyaret.
Program Seyhan Soylu'nun onderliğinde, Ayşe Onal'ın yapımcılığında ve Gulgun Feyman'ın moderatorluğunde hazırlanacak.
Bugun duyurusu yapılan programla ilgili, ‘Huzura bu yarışma ile kavuşacaksınız. Dunyanın en buyuk odulunu veriyoruz, size Tanrı inancını hediye ediyoruz. Topraktan geldik toprağa gidiyoruz, daha neyin kavgasını veriyoruz?’ ifadeleri kullanıldı.
ATEİST İMANA GELECEK
Programın yapımcılığını Ayşe Onal’ın yapacağı belirtilirken, Gulgun Feyman’ın moderatorluğunde gerecekleşecek yarışmanın amacı şoyle acıklandı, “İkna kabiliyeti yuksek bir haham, bir papaz, bir Budist rahip ve tabi ki bir imam gorev başında! İşleri zor, amacları kutsal Bu zorlu yarışmada 10 ateistten bir imana geliyor!”
Yarışmanın kutupları birleştirici olduğu belirtilirken şu ifadeler kullanıldı. “Nostradamus dahil butun kahinlerin iddiasını yalanlıyoruz, ‘dinler savaşı cıkacak’ dediler ama biz herkes ‘inanacak’ diyoruz”
Yarışmanın buyuk odulu ise ‘Tanrıya ulaşmak’ olarak belirtildi.
Programla ilgili tanıtım metninde yarışmacı olmak isteyenlere yonelik şoyle bir cağrı yapıldı, “İşte aradığınız platform; bir Haham, bir Papaz, bir Budist Rahip ve bir İmam size bugune kadar ateistlere kimsenin inandıramadığı ‘Tanrının Varlığı’nı ispat edecek? ‘Beni kimse ikna edemez, ben onları ikna ederim’ diyorsanız mutlaka bu yarışmadaki yerinizi alın”
ODUL: KUTSAL MEKANLAR
Yarışmaya katılanlar arasında yarışmacıyı ikna edecek din adamıyla birlikte verilecek oduller ise formata uygun olarak belirlendi; “TovbekÂr olan yarışmacıyı ikna eden hahamla Kudus’e hacca yolluyoruz. TovbekÂr olan yarışmacıyı ikna eden papazla Vatikan’a ve de Meryem Ana’ya hacı olmaya yolluyoruz.
TovbekÂr olan yarışmacıyı ikna eden Budist rahiple Nirvana’ya ulaşmak icin Tibet’e gonderiyoruz. TovbekÂr olan yarışmacıyı ikna eden imamla umre ve hacca gonderiyoruz.”
Kanal t Genel Mudur Yardımcısı Ahmet Ozdemir adıyla yapılan acıklamada bu bilgiler yer alırken uydudan yayın yapan kanalın Medya Grup Başkanlığı’nı ise Sisi lakaplı Seyhan Soylu yurutuyor.
Gecen hafta Sabah’a roportaj veren eski MİT'ci Mehmet Eymur, 28 Şubat aktorleri Ali Kalkancı, Muslum Gunduz ve Fadime Şahin olaylarında adı gundeme gelen Seyhan Soylu'nun JİTEM elemanı olduğununu ima etmiş, Soylu da bu iddialara ‘Nereye calıştığımı ifşa etmem’ diyerek cevap vermişti.
HABER7 İşin cılkı cıktı, imanına yarıştıracaklar
Haber icin tesekkurler Pardus İşin cılkı cıktı, imanına yarıştıracaklar
Dinimizde zorlama yoktur ikna etmeye calışmak diye bir şeyde duymadım.Heleki başka bir dinden birini ve Allahı inkar edeni..Hidayet yalnızca Allah 'ın vermesi ile olur.Kaldıki peygamber efendimiz MUHAMMED MUSTAFA (s.a.s)in bile boyle bir gucu yoktu.Dinimizi oğrenmek isteyen kendi rızası ile gerekli yerlere başvurup oğreniyor..Bizler dinimizi yaşayıp anlatırız ,hidayet ALLAHTANDIR..
Kur'an en guzel cevabı bizzatihi veriyor "Kafırun "suresini okurlar ise cevablarınıda alırlar. İşin cılkı cıktı, imanına yarıştıracaklar
Para hırsı delirtti. İşin cılkı cıktı, imanına yarıştıracaklar
İlginc bir yarışma

İnsan yeterki hedef belirlesin birde inancını o yonde tutarsa malum inanmak azmin yarıdır.Tibete de nirvanaya da ulaşılır

Ateist 'in imana gelip gelemiyeceğini bilemiyorum ama boyle bir oyuna katılacak olan İmam imamlığını bir gozden gecirse iyi olur.Gerci her şeyin aslını ancak Allah-u TeÂla bilir. İşin cılkı cıktı, imanına yarıştıracaklar
passer' Alıntı:
Dinimizde zorlama yoktur ikna etmeye calışmak diye bir şeyde duymadım.Heleki başka bir dinden birini ve Allahı inkar edeni..Hidayet yalnızca Allah 'ın vermesi ile olur.Kaldıki peygamber efendimiz MUHAMMED MUSTAFA (s.a.s)in bile boyle bir gucu yoktu.Dinimizi oğrenmek isteyen kendi rızası ile gerekli yerlere başvurup oğreniyor..Bizler dinimizi yaşayıp anlatırız ,hidayet ALLAHTANDIR..
Kur'an en guzel cevabı bizzatihi veriyor "Kafırun "suresini okurlar ise cevablarınıda alırlar.
Genişletmek icin tıkla ...
tamamen katılıyorum ne yapmaya calısıyolar amac belli dinler savası bence imam razı edemedi die muslumanlar ezilcek digerleri icinde bu gecerli ikna eden en kuvvetlimi yani sacma İşin cılkı cıktı, imanına yarıştıracaklar
Muslumanlar dunya genelinde zaten ezik durumdalar. Eğer ki adam akıllı bilgi verilirse, islam doğrularıyla anlatılırsa bence bu islamiyet adına olumlu olur. Ama giden imam kendi doğrularını aktarmaya kalkarsa (ki ona gore birini tercih edeceklerini duşunmuyorum) o zaman ciddi sorunlar ortaya cıkar. Hatta diğer dinlerle değil, islamiyetin kendi icinde cok zıt goruşler ortaya atılıp tartışma platformu oluşturulur.