Dunya capında bircok hayranı olan bir kahraman olan Jack Bauer’ın bir peder ya da haham yerine bir imamı secmesi ABD’de buyuk bir tartışma yarattı. Dizinin hayranlarının internette surdurduğu tartışmanın ana başlıklarından biri şu: “Jack Musluman mı oldu?”
Yeni Şafak gazetesinin haberine gore; biyolojik silaha maruz kalan dizinin kahramanı Jack, tedaviyi reddettiği icin olmek uzere iken onceki bolumlerde karşı karşıya geldiği bir imamı cağırdı. Cağrılmasına şaşırdığını soyleyen imama Jack’ın cevabı pişmanlık icinde “Oluyorum. Bircok hata yaptım. Neler yaptığımı asla bilemezsin” oldu. İmam ise “Karmaşık bir zamanda yaşıyoruz. Hicbir şey siyah beyaz değil. Sana baktığım zaman iyi bir adam goruyorum” dedi.
Bir eliyle Jack’ın elini tutarken diğer elini gokyuzune acarak “Yaptığımız tum kotu şeyler icin once biz kendimizi affedelim” diye dua etti. Bu duanın ardından rahatlayan Jack, artık olmeye hazır olduğunu soyledi. Jack Bauer musluman oldu mu?
İnşallah gercekten musluman olmuştur ama ben bir komplo teorisi uretmek istiyorum.Bence dizilerin yıldızlarını kullanaarak seyirci cekme amaclı yalan bir haber de olabilir.Doğrusunu Allah bilir...