Allahu teÂl Kur'Ân-ı kerîmde meÂlen buyuruyor ki:
Cinleri ve insanları ancak beni bilip ibÂdet etmeleri icin yarattım. (ZÂriyÂt sûresi: 56)
Ey Habîbim! Onlara de ki: "Cinlerden bir grubun Kur'Ân-ı kerîm dinlediği bana bildirildi. Onlar şoyle demişlerdi." Muhakkak ki biz doğru yola goturen, akıllara durgunluk ve hayranlık veren bir Kur'Ân (-ı kerîm) dinledik. O'na inandık. Rabbimize hic bir şeyi ortak koşmayacağız. (Cin sûresi: 1,2)
Cinler ceşitli şekillere girip şaşılacak işler yaparlar. Bunlar tenÂsuh (rûhun başka bedene gecmesi) değildir. Cinler insanlar gibi Peygamber efendimizin getirdiği İslÂm dînine uymakla mukelleftir. (İmÂm-ı RabbÂnî

Cinlerin insanlara zarar verdikleri, yardım ettikleri, insanların isteklerini yerine getirdikleri, ceşitli zamanlarda bir cok musluman ve kÂfir tarafından gorulmuş ve haber verilmiştir. İbn-i SinÂ, KÂnun adlı kitabında Sar'a hastalığını anlatırken, c inden bahs etmektedir. Diyor ki: "Hastalıklara bir cok maddeler (mikroblar) sebeb olduğu gibi, cinnin hÂsıl ettiği hastalıklar da vardır ve meşhûrdur." (Abdulhakîm ArvÂsî

Cin hakkında bilgi, her peygamberin kitabında vardır. SuleymÂn aleyhisselÂmın emri ile iş gorurlerdi. İnsanların yanlarında bulunan MuhÂfaza melekleri insanı cinden koruduğu gibi, Âyet-i kerîme ve du okuyup Allahu teÂlÂya sığınanlara da birşey yapam azlar. (Abdulhakîm ArvÂsî