Zorunlu eğitim 9 yıla cıkacak

Milli Eğitim Bakanı Nimet Cubukcu, zorunlu eğitimin 9 yıl olacağını acıkladı. Cubukcu, 2009-2010 eğitim doneminde 30 ilde pilot olarak uygulamaya girecek "Zorunlu Ana Okulları Projesi" ile sekiz derslikli okullarda ana sınıfı acılacağını soyleyerek, "Ana sınıflarında ikili oğretime gecilecek ve kapatılan koy okullarının ana sınıfı acılacak" dedi.

Bu illerdeki okullarda toplam 60 ay eğitilecek cocuklar, 9 yıllık mecburi eğitime geciş yapacak. Goreve başladığı gunden itibaren tum birimlerde başlatılan ve başlayacak tum projeleri gozden geciren Cubukcu, onceliği olan calışmaların hız kazanması icin kolları sıvadı. Hukumet olarak okul oncesi eğitime buyuk onem verdiklerini ifade eden Cubukcu, ana okulu yaşını 5'e cekmek icin calışmalara başlandığını belirterek, şoyle konuştu:

"Okul oncesi eğitimi 6 yılda yuzde 11'den yuzde 33'lere cıkardık. Ana okulu eğitiminde okullaşma oranını artırarak, zorunlu hale getirmek icin calışıyoruz. Bu amacla ilk planda 30 ilde okul oncesi eğitimi zorunlu hale getirdik. Daha sonraki donemlerde Turkiye genelinde bu calışma yaygınlaştırılacak. Okul oncesi eğitim, siyasi hayatımın ilk projeleri arasında yer alıyor. Yakın bir gelecekte buyuk bir kampanya ile okul oncesi eğitime hız kazandıracağım."

ZORUNLU EĞİTİME GECEN İLLER

Milli Eğitim Bakanlığı, 2009- 2010 doneminde okul oncesi zorunlu eğitimin başlatılacağı pilot illeri sıraladı: Amasya, Artvin, Bilecik, Bolu, Burdur, Canakkale, Denizli, Edirne, Eskişehir, Gumuşhane, Kırklareli, Kutahya, Muğla, Nevşehir, Rize, Sakarya, Sinop, Tunceli, Uşak, Yozgat, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Ardahan, Yalova, Kilis, Konya, Hatay, Ağrı ve Van. Zorunlu eğitim 9 yıl olacak

Eğitim kaliteli olduktan sonra cok guzel bir uygulama. Zorunlu eğitim 9 yıl olacak

Bence de guzel bir uygulama. Okul oncesi eğitim alamayan cocukların alanlara nazaran şanssızlıkları da ortadan kalkmış olur ve eğitim hep bir seviyeden başlar