Bostancı'da polisin bastığı Devrimci Karargah Orgutu liderinin de kaldığı hucre evinde sabah saat 05:30'da başlayan operasyon az once sona erdi.. Catışmanın bitiminden sonra apartmandan bir cesedin cıkarıldığı goruldu. Teroristlerin catışmada sağ mı yoksa olu mu ele gecirildiği henuz oğrenilemedi. RTUK operasyonla ilgili haberlere yayın yasağı getirdi..
Bostancı Emanet Sokak'ta saat 05.30 sıralarında operasyon duzenleyen polislere ateş acıldı.
Yaklaşık 15 gun once kiralandığı oğrenilen apartmanın 1. katındaki daireden acılan ateş sonucu 7 polis memuru yaralandı.
Evdeki teroristlerin kimlikleri de belli oldu. CNN Turk'e gore teroristlerin kimlikleri şoyle: Orhan Yılmazkaya, Necdet Ozturk ve Melek Selen.
Yaralı polislerden bir başkomiser kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Yaralı polisler ise Goztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ve Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne kaldırıldı.
Catışmanın surduğu saatlerde sokak sakinlerine 'evlerinizden cıkmayın, pencereden bakmayın' anonsları yapıldı.
Bostancı'daki baskının yanısıra Bağcılar'da da bir hucre evinin basıldığı oğrenildi ancak Bağcılar'da catışma cıkmadan iceridekilerin gozaltına alındığı bildirildi. Sabaha karşı yapılan operasyonlarda şu ana kadar orgut uyesi olduğu one surulen 11 kişi gozaltında... Operasyonun Devrimci Karargah Orgutu'ne yonelik olduğu da gelen ilk bilgiler arasında yeralıyor.. Operasyonda basılan evlerde şu ana kadar 4 tabanca, 7 tnt kalıbı, 15 kilo amonyum nitrat el bombaları ve cok sayıda mermi ele gecirildi...
-BİNADAN DUMAN CIKMAYA BAŞLADI
Kadıkoy’de polisin operasyon duzenlediği evden duman cıkmaya başladı.
Bostancı Emanet Sokak’ta polisin operasyon duzenlediği apartmanın 1. katında saat 10.00 itibarıyla duman cıktı. Yoğun duman, kısa surede tum binayı sardı.
Bu arada, silah seslerinin kesildiği fark edildi. Ayrıca, biber gazı kokusu hissedildi.
Bostancı Gosteri Merkezi'nin yanındaki sokakta cıkan catışmada zaman zaman silah sesleri yoğunlaşıyor. Catışma sırasında iceriden ağır silahların kullanıldığı oğrenildi.
Bostancı'da catışmanın cıktığı bolge trafiğe kapatıldı, emniyet muduru Cerrah olay yerinde.
Catışma bolgesinden zaman zaman patlama sesleri de geliyor.. Hucre evinde cok miktarda cephane ve patlayıcı madde bulunduğu sanılıyor.
Olay yerine cok sayıda polis ve ambulans sevk edildi. İstanbul Emniyet Muduru Celalettin Cerrah da olay yerinde incelemelerde bulundu. Polis helikopteri de havadan polis ekiplerine destek veriyor.
.
Teroristin elinde polis telsizi bulunduğu ve Emniyet Muduru Celalettin Cerrah ile goruşmek istediği ancak bunun kabul edilmediği de oğrenildi.
Catışma surerken polis cevredeki tum yolları trafiğe kapattı. Bu da pazartesi sabahı Bostancı ve cevresinde trafiğin kilitlenmesine neden oldu.
Bostancıda Catışma
Careler var ama insan diye hak verirler...

Yazıklar olsun diyorum Yazıklar Olsun!!!
Bir bayrak altında yaşayıp nasıl olurda boylesi haince davranabilirler, hala anlamadılar mı ki Turkiye Cumhuriyetini parcalamaya gucleri yetmeyecek...
Haklısın Pardus birde adam yerine konup tum haklardan faydalanıyorlar oda yetmiyor insan hakları mahkemesi diye tutturuyorlar hangi hak hangi hukuktan bahsediyorlarrrr
soylenecek cok soz var ama soylenmiyor işte ne fayda..
Olen komiserimize Allah'tan rahmet diliyorum yaralılarımızada acil şifalar

Babamın calıştığı sokakta yaşandı bu olaylar.

Nasıl oluyorda 3 terorist evde sıkıştırılmışken hem polisimizi şehit edilip hemde onlarca kişiyi yaralayabiliyor, insanın aklı almıyor.

Olen polisimize Allah'tan rahmet yaralılara da acil şifa diliyorum Bostancıda Catışma
Soyleyecek soz bulamıyorum..Bugun bu tur olaylara mudahale edilmezse ve dokunulmazsa Allah gostermesin ilerleyen zamanlarda metropollerde daha kotu eylemler olabilir.
Allah vatanımızı,birliğimizi ve bayrağımızı boldurtmesin.Hayatını kaybeden polisimize Allah rahmet eylesin,yaralılara acil şifalar versin..
Bostancıda Operasyon Goruntuleri
[HABERTURK]95FCB345E2E062C5D30CDE4FDAFB709A&[/HABERTURK] Bostancıda Catışma
bu olayı bizzat canli sahidiyim
benim calıştığım sokakta oldu
sabah işe gittiğimde olayın ortasına girdik
her taraf mermi kovanı dolu
allah belalarını versin olan masum insanlara oluyor
sonumuz hic hayırlı gorunmuyor nasıl bir dunya
bırakacagız cocuklarımıza
olenlere allahtan rahmet dilerim
yaralılara acil sifalar
aminnnn..