LUKSEMBURG'da aile ici şiddete maruz kalıp devlet tarafından ailelerinin yanından alınarak yetiştirme yurtlarına yerleştirilen cocuklar, Antalya'da yunus terapi ile şiddetin izlerinden kurtuluyor.
Nisan ayında Luksemburglu 12 cocuğun geleceği Antalya Yunus Terapi Merkezi'nin ilk ziyaretcileri ise 8 ile 12 yaşlarında 3 cocuk oldu. Anne ve babaları tarafından şiddet, işkence, kotu muamele goren Luksemburglu cocuklar, psikolojik durumlarını yunuslarla yuzerek duzeltmeye calışıyor. Psikoterapi Uzmanı Dr. Murat Kemaloğlu gozetiminde psikoterapi goren 8 yaşındaki Liz Feiereisen, aynı yaştaki Jason Volter ve 12 yaşındaki Chara Trill, yunusla terapiye katılan ilk cocuklar oldu. Envy Travel sahibi Gamze Guneş tarafından konaklama ve ulaşımları sağlanan cocuklar, 10 gun suresince Antalya'da kalacak. Her gun gercekleştirilen yarım saatlik yunus terapi ile anne ve babalarının uzerlerinde bıraktığı psikolojik şiddetin izlerini silmeye calışan Luksemburglu cocuklar, sağlıklı bir beden, sağlıklı bir beyin ile ulkelerine geri donecek.
Bu tur şiddete maruz kalan cocukların anne ve babalarını ‘Psikopat’ olarak nitelendiren Dr. Murat Kemaloğlu, “Eğer gerekli psikoterapi bu cocuklara verilmez ise ileride bu cocuklar da anne ve babaları gibi cevresine kotuluk sacan bireyler olacaktır. Biz burada cocuklara yunus terapi ile hayatın guzel yonlerini gostermeye calışıyoruz. Yaşadığı dunyaya, topluma yararlı bireyler olmaları icin bir dizi terapi uyguluyoruz" diye konuştu. Nisan ayı sonuna kadar gelecek 12 cocuğun Ekim ayında tekrar Antalya'ya geleceğini kaydeden Dr. Kemaloğlu, “İkinci gelişlerinde farkları gozlemleyeceğiz. Cocukların psikolojik durumuna gore calışmalarımız devam edecek” dedi. Şiddet Mağduru Cocuklara Yunus Terapisi
Peki Turk cocuklarına aynı ozeni gosteriyorlar mı onu merak ediyorum.
Turkiye'de daha cok aile ici şiddet oluyor ulke icini hallettik ulke dışındakilere mi yardım ediyoruz. Şiddet Mağduru Cocuklara Yunus Terapisi
Okkan' Alıntı:
Peki Turk cocuklarına aynı ozeni gosteriyorlar mı onu merak ediyorum.
Turkiye'de daha cok aile ici şiddet oluyor ulke icini hallettik ulke dışındakilere mi yardım ediyoruz.
Genişletmek icin tıkla ...
Sanırım tamamen

Bırak yunus terapisini deniz gormemiş cocuklar var ulkemizde

Zaten bedava yapmazlar bunun adını birde yardım koyarlar