Hanta Virusu farelerin dışkı ve idrarıyla temas halinde olan insanlara bulaşıyor.
Bunyaviridae virus ailesinden olan Hanta, Ebola’nın kuzeni olduğu oğrenildi. Cin, Kore, Rusya, Kuzeydoğu Avrupa, Arjantin, Şili, Brezilya, ABD, Kanada ve Panama’da gorulen virusu taşıyanların yaklaşık yarısı yaşamını yitirdiği ifade edildi. Uzmanlar, Kore’de sıkca gorulen fare gibi kemirgen hayvanlardan bulaşan Hanta virusunun olumcul olduğunu acıkladı. Sağlık Bakanlığı’nın, Hanta virusu ile ilgili olarak halkı bilinclendirmesi ve uyarıda bulunması
bekleniyor.
Virus, yuksek ateşle beraber vucutta halsizlik, gorme bozukluğu ve şuur kaybına sebep oluyor.
Hanta Virusu
Peku nasıl bulaşıyor solunum yoluylamı_?
Bayağı da akrabası varmış haa

Valla Duz Virus Gordum Ama Boylesini Gormedim..
Tesekkurler Dark Abicim.. Hanta Virusu
Bende akşam oğlumdan oğrendim. Faremi ıyyyyyyyyy dedim. Allah ne beni fareyle karşılaştırsın nede hanta virusuyle. Hanta Virusu
Ben farenin kendisiyle yıllar once tanıştım fakat benden o kadar korktu ki zavallı resmen benden kactı ve kacış o kacış Hanta Virusu
bilgisayar virusu sandım bende hemen nasıl temizleneceğini anlatacaktım ama neyle karşılaştım
ya bahar geliyor zaten keneler filan derken yeni virusleri sokmayalım hayatımıza hanta manta istemiyorum ben

Iyyyyyyyyyy fare miii hanta mııı bizden uzak dursun.:f34: