Sur Yapı Yonetim Kurulu Başkanı Elmas, 150 m2 uzeri dairelerdeki KDV indiriminin cozum olmadığını, alım-satım vergilerinin indirilmesinin sektoru rahatlatacağını soyledi..
Sur Yapı Yonetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, hukumetin acıkladığını ekonomik canlanma paketi icerisinde yer alan 150 metrekare ustundeki konutlarda KDV'nin uc aylık sure ile yuzde 18'den 8'e duşurulmesinin sektor icin kurtarıcı bir cozum olmayacağını soyledi. Elmas, "150 metrekare konutlar şu ancak mevcut konut stoğunun yuzde 5 gibi bir oranına denk geliyor. Bu etki hissedilmez bile" diye konuştu.
Elmas, indirimin sadece villa alanlara yarayacağına soyledi. İndirimin asıl konut talebinde bulunan kesime hitap etmediğini belirten Elmas, bunun yerine uc aylık sure zarfında alım-satım vergilerinin indirilmesinin sektoru daha fazla rahatlatacağını kaydetti.
Elmas ayrıca Beylikduzu, Halkalı gibi bazı bolgelerde biriken konut stokunu kamu bankalarının kredide kolaylık sağlamasının eritebileceğini soyledi. Elmas, "Esnafa cansuyu kredisi gibi konut sektorunde de daha yapıcı cozumler bekleyen konutları harekete gecirir" dedi.
Elmas, krize iyi girdiklerini, yılın ilk yarısını hazırlık aşaması olarak gecirmeyi planladıklarını kaydetti. "Elimizde yarı mamul bir şey yok. Butun konut ve ofis projelerimizi bitirdik" diyen Elmas, sadece Mahalle İstanbul projesinin son bolumunun devam ettiğini bildirdi. Elmas, yılın ikinci yarısından itibaren Sancaktepe'de orta ve alt gelir grubuna yonelik 1000 konutluk Bizce İstanbul ve 2010 yılında da Umraniye'de 1200 konutluk luks bir projeye başlayacaklarını soyledi. Elmas, İzmir'de Torunlar ve Hayat Kimya ile birlikte satın aldıkları araziye 220 milyon euro yatırımla marina, rezidans ve AVM'den oluşan bir proje icin calışma halinde olduklarını bildirdi.
alıntıdır
KDV indirimi cozum değil alım-satım vergisi indirilsin
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●33 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- KDV indirimi cozum değil alım-satım vergisi indirilsin
-
12-09-2019, 05:45:10