Yeni Polis kimlikleri
Gecen yıl İstanbul Avcılar’da bir gece kulubunde yaşanan zorbalığın ardından harekete gecen Emniyet, polis icin ozel cipli kimlik kartı hazırladı.
Gecen yıl İstanbul Avcılar’da bir gece kulubunde yaşanan zorbalığın ardından harekete gecen Emniyet Genel Mudurluğu, polis icin ozel cipli kimlik kartı hazırladı.
Hazırlanan taslak modeller icin Turkiye’nin dort bir tarafındaki polisler arasında anket yapıldı. Ankette en cok tercih edilen model yeni kimlik kartı olarak benimsendi. Yeni tanıtım kartlarının on yuzunde, polisin fotoğrafı, adı soyadı ve rutbesi ile sicil numarası yazıyor.
KREDİ KARTI BOYUTUNDA
Mevcut tanıtım kartları yazılarının silinmesi ve şekli nedeniyle beğenilmiyordu. Yeni kimliklerin sol ust koşesine polis yıldızı, sağ ust tarafına ise, polis arması konuldu.
Kredi kartı şeklindeki kimliğin arka yuzunde ise kredi kartlarındaki gibi ‘cip’ bulunuyor. Cipin icinde, polislerin dijital parmak izleri yer alıyor.
SACLARINDAN SURUKLEDİLER
Avcılar’da şehir zorbaları, kendilerini polis olarak tanıtıp bir eğlence kulubunde calışan kadını saclarından surukleyerek kacırmış ve 6 gun boyunca tecavuz etmişlerdi.
(Bugun) Yeni Polis kimlikleri
Sondaki haberi okuyunca şok oldum.Rezalet resmenn..
Bu kimlikler cok iyi oldu o zaman. Bilgilendirdiğin icin teşekkurler DarK.