Bu fotoğraf, gectiğimiz hafta sonu meydana gelen bir ev yangınından sonra cekildi. Fotoğraftaki nesne, bildiğimiz elektrik prizi ve prize takılı icinde metal bir parca bulunan bir kutu.

Cıkan bir yangında ciftin evi tamamen yanmış ve geriye kulden başka bir şey kalmamış. İyi bir sigortaları olduğundan, ev ve bircok eşya sigorta tarafından karşılanacak. Bu iyi haber.

Ancak, yangının sebebini oğrendiklerinde dehşete duşmuşler. Sigorta enspektoru birkac saat boyunca kuller arasında yangını cıkış sebebini araştırmış. Enspektor yangının başladığı yerin evin banyosu olduğunu tespit etmiş ve evin hanımına banyodaki prize ne gibi aletlerin takılı olduğunu sormuş. Kadın sac maşası, sac kurutma makinesi gibi bilindik şeyleri sıralamış. Enspektor kadının saydığı her aletten sonra 'Hayır, bu yuksek sıcaklıklarda parcalanabilecek bir şey' deyip durmuş. Ardından kadın birden banyodaki prizlerden birinde oda parfumunun takılı olduğunu hatırlamış.

Sigorta enspektoru hemen atlayıp yangının sebebinin bu cihaz olduğunu soylemiş.

Enspektor bu prize takılan oda parfumlerinin yangınlara diğer ev aletlerinden cok daha fazla sebep olduğunu soylemiş. Bu cihazlarda kullanılan plastiğin cok İNCE olduğunu ve hatta bir yangın sonrasında geriye boyle bir şeyin varlığını kanıtlayacak hicbir şeyin kalmadığını anlatmış. Enspektor duvardaki prize baktığında, oda parfumunden geriye kalan iki metal parcasının hala orada olduğunu gormuş.

Ciftin banyoda kullandıkları oda parfumunun uzerinde kucuk bir gece lambası bulunuyormuş. Gece zaman zaman ışığın sonukleştiğini ve ardından tamamen sonduğunu fark etmişler. Birkac saat sonra ışık kendi kendine tekrar yanmaya başlıyormuş. Enspektor cihazın cok ısındığında lambayı patlatmak yerine sonukleştiğini ve soğuduktan sonra tekrar yanmaya başladığını, bunun da bir uyarı işareti olduğunu soylemiş.

Enspektor ayrıca bircok evin bu sebepten yandığını gorduğunden, kendi evinin hicbir yerinde asla prize takılan tip oda parfumu kullanmadığını soylemiş. Lutfen Bunu Yapmayın

Allaaaallaaa yaw zaten gozum tutmuyordu bu tur oda parfumlerini... Yapacakalrsa pilli millli kurmalı bişey yapsınlar... Lutfen Bunu Yapmayın

Yazık nereden bilsinler boyle bir durum yaşayacaklarını

Ama dikkatli olmak gerekir

Ayrıca nurdin abi imzandaki yazı cok guzel Lutfen Bunu Yapmayın

Bu konularda gercekten dikkatli olmak gerekiyor.Ozellikle evden cıkarken yada gece uyurken prize takılı bu tip aletleri cıkarmayı ihmal etmeyelim.Sonucları kotu oluyor.Bir kez başımdan gecti..Allahtan mutfak camını havalansın diye acık bırakıp cıkmıştım.Dumanı farkeden cocuklar itfaiyeye haber vermişlerdi.İs pisliği dışında kaybım olmamıştı.O gun bugundur dikkat etmeye calışıyorum. Lutfen Bunu Yapmayın

Teşekkurler abi yapmayız bu konularda lutfen daha dikkatli olalım

ve evet imzanız harika

Soylediklerinize Dikkat Edin,
Duşuncelerinize Donuşur..
Duşuncelerinize Dikkat Edin,
Duygularınıza Donuşur..
Duygularınıza Dikkat Edin,
Davranışlarınıza Donuşur..
Davranışlarınıza Dikkat Edin,
Alışkanlıklarınıza Donuşur..
Alışkanlıklarınıza Dikkat Edin,
Değerlerinize Donuşur..
Değerlerinize Dikkat Edin,
Karakterinize Donuşur..
Karakterinize Dikkat Edin,
Kaderinize Donuşur.. Lutfen Bunu Yapmayın

Bu tip parfumlerin yangına sebep olabileği hic aklıma gelmemişti. Ne kadar oda parfumlerinin sağlığımıza zararlı olduğunu bilsek de kullanmaktan da geri kalmayan bir toplumuz.Hicdeğilse bundan sonra prize takılı olmayanlarını almamaya dikkat edelim. Yada uyarıları dikkate alalım. Lutfen Bunu Yapmayın

Bunların pilli milliside var zaten Chemist ben evimden bunları kullanmaya dikkat ediyorum bende cocukluğumda bir yangın faciasından kıl payı kurtulanlardan olduğum icin elimden geldiğince dikkat ediyorum elektrik konusuna uyarı icin teşekkurler Nurdin Lutfen Bunu Yapmayın

Cok uzucu bir durum.. Ama kardeşimin astım hastalığı olduğu icin biz zaten bu tur kokuları kullanamıyoruz.. Cok dikkatli olunması gerek gercekten..